אני אוהבת את הלביבות האלה ומכינה אותן כבר הרבה שנים. השימוש בתחתיות ארטישוק קפואות כבסיס מוכיח את עצמו ושילוב הטעמים בתוצאה הסופית מוצלח מאוד. חוץ מזה, המראה שלהן מיוחד, קצת מזכיר ניוקי, ולכן הן תמיד מסקרנות ומעוררות עניין.

לביבות ארטישוק וגבינת עיזים
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
תחתיות ארטישוק, מופשרות
2
כפיות
מיץ לימון
1
כף
שמן
1/2
בצל סגול, קלוף וקצוץ
1/2
גליל (100 גרם) גבינת עיזים 23%-20% שומן (כמו פרומעז)
1/2
שן שום, קלופה וכתושה
2
כפות
עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח
פלפל שחור גרוס
3/4
בוס
פירורי לחם
1
ביצה
1-2
כפיות
קליפת לימון מגוררת
שמן
לטיגון
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות ארטישוק וגבינת עיזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rkd11crsmbxההכנה
1. שמים את תחתיות הארטישוק בסיר, ממלאים מים ומוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים כ־20 דקות, עד שהן מתרככות (בודקים בנעיצת מזלג). מסננים היטב.
2. מעבירים את תחתיות הארטישוק לקערת מעבד המזון. טוחנים למרקם כמעט חלק. מעבירים לקערה.
3. מחממים את כף השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים לארטישוק.
4. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מומלץ להניח לעיסה להתייצב במשך 30-20 דקות.
5. יוצרים מהעיסה מלבנים קטנים.
6. הטיגון: יוצקים למחבת שכבת שמן דקה ומחממים. מטגנים את הלביבות עד שהן זהובות מכל הצדדים. מגישים חם, מומלץ לצד מטבל יוגורט (ראו להלן).
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים 4–5 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות.
ליד הלביבות:
מטבל יוגורט. מערבבים 1 גביע יוגורט עם 3-2 כפיות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור גרוס וחופן של גבעולי עירית ועלי נענע קצוצים.








