שף
שף
סלט לבן וסלט אדום

זמן לגוון: סלטים מיוחדים בחמישה צבעים לשבועות

סלט צהוב עם זוקיני ותירס, סלט לבן עם פטריות וחלומי ועוד שלל סלטים צבעוניים שמשלבים ירקות ופירות לחג הביכורים

פורסם:

סלט ירוק

אבל ממש לא הסלט השגרתי והקלאסי.

6 צפייה בגלריה
סלט
סלט
סלט ירוק ומפתיע
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (10-8 מנות)
  • 1 חסה מסולסלת
  • 2 אבוקדו
  • 2 מלפפונים
  • 250 גרם אפונת שלג
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 5-4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית רכז רימונים
  • 1 כף רוטב סויה
ההכנה
1. קורעים את החסה לחתיכות, קולפים וחוצים את האבוקדו ופורסים דק. פורסים גם את המלפפונים. חותכים לרצועות כ־2/3 מתרמילי האפונה. מהנותרים, מחלצים את הפולים (אין צורך בתרמילים הריקים). מעבירים את כל הירקות לקערה (כולל הבצל הירוק).
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב למרקם אחיד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט וממתינים כ־10 דקות, לספיגת טעמים. מגישים.

סלט צהוב

סלט של שמש, אני קוראת לסלט הזה, ואוהבת אותו בדיוק כמו שאני אוהבת קיץ.
6 צפייה בגלריה
סלט
סלט
סלט צהוב עם זוקיני ותירס
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (10-8 מנות)
  • 3 יחידות זוקיני צהוב
  • 1 קלח תירס טרי (או כ־3/4 כוס גרגירי תירס מוקפאים, שהופשרו)
  • 2 כוסות עגבניות שרי צהובות
  • 2 פלפלים צהובים מזן שושקה (ארוכים)
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • אפשרות: 1/4 כפית כורכום
  • 5-4 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • מלח, פלפל לבן
ההכנה
1. בעזרת קולפן ירקות מגלפים את הזוקיני לרצועות ארוכות. מסירים את הגרגירים מקלח התירס. חותכים את עגבניות השרי והפלפלים. מעבירים הכול לקערה (אפשר להכין עד 6 שעות מראש ולשמור במקרר)
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט (או בקערת מעבד המזון).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט וממתינים כ־10 דקות, לספיגת טעמים. מגישים.

סלט לבן
אם תרצו, הסלט הזה יכול להיות מנה ראשונה בארוחת החג, וזאת בזכות גבינת החלומי שהופכת אותו למשביע יותר.
6 צפייה בגלריה
סלט
סלט
סלט לבן עם גבינת חלומי
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (10-8 מנות)
  • 3 ראשי שומר בינוניים
  • 2 קולרבי בינוניים
  • 1 קופסה פטריות שמפיניון
לגבינה
  • 300 גרם גבינת חלומי
  • 1 כף שמן זית
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גביע (130 גרם) יוגורט יווני
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • 10 ענפי שמיר
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. חותכים את השומר והקולרבי לארבעה רבעים, ופורסים אותם לפרוסות. פורסים גם את הפטריות. מעבירים הכול לקערה (אפשר להכין עד 6 שעות מראש ולשמור במקרר).
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בבלנדר או במעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
3. החלומי: פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ. מחממים את שמן הזית במחבת (מומלץ במחבת פסים). מטגנים את הגבינה משני צדדיה, עד שנראים בה סימני צלייה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד שעה מראש).
4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים וממתינים כ־10 דקות, לספיגת טעמים. מניחים את הגבינה הצלויה על הסלט ומגישים.

סלט אדום

אדום לוהט הופך כל שולחן ליפה יותר, הוא משמח ומתאים לכל ארוחה.
6 צפייה בגלריה
סלט
סלט
סלט אדום עם עגבניות וצנוניות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (10-8 מנות)
  • 400 גרם עגבניות שרי תמר
  • 1 כוס צנוניות
  • 2 תפוחי עץ אדומים
  • 1 פלפל אדום
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 5-4 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בן יין לבן או אדום
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. חוצים את עגבניות השרי. חותכים את הצנוניות לרבעים. חותכים את התפוחים (בקליפתם) לקוביות וקוצצים את הפלפל. מעבירים הכול לקערה (אפשר להכין עד 6 שעות מראש ולשמור במקרר).
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב למרקם אחיד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט וממתינים כ־10 דקות, לספיגת טעמים. מגישים.

סלט סגול

שילוב מפתיע וטעים של ירקות ופירות, עם רוטב שמכיל תפוח וכוסברה.
6 צפייה בגלריה
מכרוב ועד אוכמניות: סלט סגול
מכרוב ועד אוכמניות: סלט סגול
מכרוב ועד אוכמניות: סלט סגול
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (10-8 מנות)
  • 1/2 כרוב סגול
  • 2 גזרים סגולים
  • 3 ראשי אנדיב סגול
  • 1 כוס ענבים שחורים
  • 1 כוס אוכמניות טריות
לרוטב
  • 1 שן שום, קלופה
  • 10 גבעולי כוסברה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 תפוח עץ ירוק, מגולען ובקליפתו
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 5-4 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מיץ תפוזים
ההכנה
1. חותכים את הכרוב לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. בעזרת קולפן ירקות מגלפים רצועות ארוכות מהגזרים. מפרקים את ראשי האנדיב לעלים וחוצים את הענבים. מעבירים הכול לקערה, גם את האוכמניות (אפשר להכין עד 6 שעות מראש ולשמור במקרר).
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בבלנדר או במעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט וממתינים כ־10 דקות, לספיגת טעמים. מגישים.

בונוס: מעדיפים רוטב פשוט?
  • הנה הצעה בסיסית, שתתאים לכל סלט: ערבבו בצנצנת 4 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור, ואפשר להוסיף גם מעט צ'ילי גרוס.
  • אם הסלט מכיל פירות או מרכיב מתקתק אחר, אפשר להוסיף גם מעט דבש, מייפל או סילאן.

כלים בצילומים: חגית איזנברג Studio Izen, קרמיקה בעבודת יד, טלפון: 054-6767042
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button