
סלט שומר ואגוזים בוויניגרט מתוק־פיקנטי
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5-4 ראשי שומר
1/3
כוס
עלי שמיר טריים
1
פלפל אדום חריף, פרוס דק
50
גרם
אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס (1/2 כוס)
לרוטב:
240
מ"ל
שמן קנולה או אחר
80
מ"ל
חומץ בן יין לבן או חומץ אחר, לפי הטעם
1
כפית
חרדל, חלק או גרגירים
3
כפות
דבש או סילאן
אפשרות: 1/4 כפית צ'ילי יבש
מלח, פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט שומר בוויניגרט מתוק־פיקנטי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ry00yf7aklgההכנה
1. הרוטב: בעזרת בלנדר או בלנדר מוט, טוחנים היטב את כל מרכיביו למרקם אחיד (אפשר להכין עד 3 שבועות מראש).
2. מסירים מהשומר את השכבה העליונה ופורסים אותו דק (אפשר גם במנדולינה). מעבירים לקערה ומניחים עליו את השמיר, הפלפל החריף והאגוזים. יוצקים מהרוטב, מערבבים ומניחים לכשעתיים, לספיגת טעמים. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.








