שף
שף
פנקייק

להרגיש ביחד: פנקייקס משפחתיים ענקיים

הנה משהו פשוט שאפשר לעשות כדי קצת להתנחם, להתרענן, וגם לשבוע: מחבת שכולה פנקייק אחד גדול, לחלוק עם אחרים. אז מה היום: חביתית מלוחה עם ירקות או מפתיעה עם שאריות חלה?

פורסם:

פטנט: פנקייק פרנץ' טוסט

פנקייק מושחת שמשלב בתוכו עוד מנה אהובה במיוחד. אפשר להכין אותו בעזרת שאריות של כמעט כל פחמימה עם שמרים - ראו פירוט ברשימת המרכיבים. למנה המופיעה בצילום השתמשתי בעוגת שמרים־קינמון שנותרה משבת.
6 צפייה בגלריה
מפנק: פנקייק פרנץ' טוסט
מפנק: פנקייק פרנץ' טוסט
מפנק: פנקייק פרנץ' טוסט
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (מחבת בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 ביצים, גודל L
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 30 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3-2 פרוסות חלה, מיני־קרואסונים או רוגלך, חתוכים לקוביות
  • לטיגון: 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן + אפשרות לעוד קצת
  • להגשה: מייפל, דבש או סילאן
ההכנה
1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, החלב, החמאה המומסת (או השמן) והווניל וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את קוביות החלה (או תחליפיה) ומערבבים.
2. הטיגון: מחממים במחבת את השמן או החמאה. יוצקים את הבלילה ומטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד שהיא מתייצבת חלקית ונראות בה בועות. מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפנקייק. אם צריך, מוסיפים למחבת עוד קצת חמאה או שמן. מחליקים את הפנקייק בחזרה למחבת (הוא יהיה עתה על צידו השני) ומטגנים עוד כ־4 דקות, עד להתייצבות.
3. מגישים, מומלץ לצד מייפל, דבש או סילאן.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.

בתנור: פנקייק הולנדי

זה פנקייק שהוא פלא: הוא נאפה בתנור ומתנפח לו בשקט, וכשמוציאים אותו הוא צונח במרכזו, כך שנוצרת קערה מפתיעה. מתבקש למלא אותה בדברים טובים, כמו פירות חתוכים או כל דבר אחר.
6 צפייה בגלריה
פנקייק הולנדי בתנור
פנקייק הולנדי בתנור
פנקייק הולנדי בתנור
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (מחבת שמתאימה גם לתנור או תבנית עגולה בקוטר 22-20 ס"מ)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 2 ביצים, גודל L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה: פירות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי הפנקייק וטורפים היטב (אפשר גם להקציף במערבל). אם נותרים גושים, אפשר לסנן את הבלילה.
3. משמנים את המחבת ויוצקים אליה את הבלילה. אופים כ־15 דקות, עד שהפנקייק מזהיב ומתנפח. מוציאים מהתנור.
4. מניחים פירות במרכז הפנקייק ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים במיקרוגל.

מלוח: פנקייק ירקות צבעוני

קבלו ארוחת ערב צמחונית ומשפחתית, כזאת שסוגרת את הפינה של חביתה־טורטייה ופנקייק במנה אחת מהירה.
6 צפייה בגלריה
מפתיע: פנקייק מלוח עם ירקות
מפתיע: פנקייק מלוח עם ירקות
מפתיע: פנקייק מלוח עם ירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (מחבת בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 3 ביצים, גודל L
  • 2/3 כוס (90 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • מלח, פלפל שחור
  • לטיגון: 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן + אפשרות לעוד קצת
לירקות
  • 1 פלפל גדול, חתוך לחצאי טבעות
  • 1/2 1 כוסות עלי תרד טריים (או 1/2 כוס תרד קפוא, מופשר ומסונן)
  • 1 כוס פטריות, לפי הטעם, חתוכות
ההכנה
1. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב, עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. מוסיפים לאט, תוך כדי ערבוב, את החלב, לקבלת בלילה נוזלית יחסית. מתבלים במלח ובפלפל.
2. הטיגון: מחממים במחבת את השמן או החמאה. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ־3 דקות, להזהבה קלה. יוצקים עליהם את הבלילה. מטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד שהפנקייק מתייצב קלות ונראות בו בועות.מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפנקייק. אם צריך, מוסיפים למחבת עוד קצת חמאה או שמן. מחליקים את הפנקייק בחזרה למחבת (הוא יהיה עתה על צידו השני). מטגנים על להבה בינונית עוד כ־4 דקות, עד להתייצבות. מגישים.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות אפשר לשמור עד יומיים־שלושה במקרר.

טבעוני: פנקייק בננה

מתכון קלאסי לניצול בננה בשלה אחרונה שנשארה בבית. היא זו שמקנה לפנקייק את עסיסיותו.
6 צפייה בגלריה
טבעוני: פנקייק בננה
טבעוני: פנקייק בננה
טבעוני: פנקייק בננה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (מחבת בקוטר 24 ס"מ)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כוס (50 גרם)סוכר
  • 1 בננה גדולה, בשלה וקלופה
  • 1 כוס (240 מ"ל) משקה חלב צמחי
  • לטיגון: 2 כפות שמן + אפשרות לעוד קצת
  • להגשה: סילאן או מייפל
ההכנה
1. שמים בקערה את הקמח (מומלץ לנפות אותו), אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
2. מועכים חצי מהבננה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את משקה החלב. טורפים למרקם אחיד.
3. הטיגון: מחממים את השמן במחבת. יוצקים את הבלילה ומטגנים כ־3 דקות, עד שהיא מתייצבת חלקית ונראות בה בועות. מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפנקייק. אם צריך, מוסיפים למחבת עוד קצת שמן. מחליקים את הפנקייק בחזרה למחבת (הוא יהיה עתה על צידו השני) ומטגנים עוד כ־4 דקות, עד להתייצבות. מסירים מהכיריים.
4. פורסים את מחצית הבננה הנותרת לפרוסות ומניחים על הפנקייק. מזליפים מייפל או סילאן ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

מעודכן: קייזרשמרן עם חמוציות

את הגרסה הקלאסית של המלך - או נכון יותר: הקיסר (הקייזר) - האוסטרי של הפנקייקים, אפשר לפגוש בבתי הקפה האלגנטיים של וינה וברחבי אוסטריה, שם הוא מוגש כשהוא חתוך לרצועות. הגרסה שלנו טעימה ותפוחה לא פחות, אבל מוגשת ביחידה אחת גדולה.
6 צפייה בגלריה
קייזרשמרן עם חמוציות
קייזרשמרן עם חמוציות
קייזרשמרן עם חמוציות
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (מחבת בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 1/2 כוס (כ־60 גרם) חמוציות
  • 1/4 כוס רום או קוניאק (או מים)
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כף שמן קנולה
  • לטיגון: 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן + אפשרות לעוד קצת
  • להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערית מתאימה את החמוציות והמשקה האלכוהולי (או המים) ומחממים כדקה במיקרוגל. מוציאים ומניחים בצד.
2. שמים בקערה את החלמונים, החלב, סוכר הווניל וקליפת הלימון וטורפים היטב לבלילה אחידה.
3. שמים בקערת המערבל את החלבונים והמלח ומקציפים לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כחצי דקה. עוצרים.
4. מעבירים את הקצף לקערת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב, בתנועות קיפול, למרקם אחיד.
5. מסננים את החמוציות.
6. הטיגון: מחממים את החמאה או השמן במחבת גדולה. יוצקים אליה את בלילת הקייזרשמרן. מפזרים עליה את החמוציות. מטגנים כ־2 דקות, עד שתחתית הפנקייק מזהיבה קלות. מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפנקייק. אם צריך, מוסיפים למחבת עוד קצת חמאה או שמן. מחליקים את הפנקייק בחזרה למחבת (הוא יהיה עתה על צידו השני). מטגנים על להבה נמוכה עוד כ־4 דקות, עד להתייצבות.
7. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות אפשר לשמור עד יומיים במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button