גרנולה עם פירות מיובשים

גרנולה מנצחת עם מבחר פירות מיובשים שיש בבית

קחו את כל הפירות המיובשים שיש לכם – המשמשים, התמרים, הצימוקים, האגוזים וכל השאר – והפכו אותם לפינוק משגע לט"ו בשבט ( שמתאים גם לכל ימות השנה)

פורסם: 27.01.21 , 08:07
המרכיבים (כ־1/2 1 ליטרים)
  • 1/2 כוס דבש או סילאן או מייפל אמיתי, או שילוב ביניהם
  • 1/4 כוס שמן קוקוס או קנולה, או 100 גרם חמאה מומסת, או 2 כפות שמן + 1/4 כוס מים, או שילוב בין האפשרויות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל או קינמון טחון
  • 3 כוסות (300 גרם) שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
  • כ־1 כוס זרעים לפי הטעם (חמנייה, דלעת, שומשום, פשתן, פרג)
  • כ־1 כוס אגוזים קלופים, לפי הטעם (פקאן, מקדמיה, לוז, שקדים)
  • כ־1 כוס פירות מיובשים לפי הטעם (צימוקים, תמרים קצוצים, משמש קצוץ, אננס קצוץ, בננה מיובשת שבורה גס וכד')

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בסיר קטן את הדבש והשמן (או תחליפיהם), המלח והווניל, ומחממים עד שהמרכיבים נמסים ומתקבל סירופ אחיד.
3. מערבבים בקערה נפרדת את שיבולת השועל, הזרעים והאגוזים. יוצקים עליהם את הסירופ החם ומערבבים.
4. מעבירים לתבנית, מפזרים ומיישרים כך שיתקבל משטח אחיד בגובה כ־1 עד 1/2 1 ס"מ. אופים כ־30 דקות, ובמהלכן מערבבים את הגרנולה מדי כ־10 דקות ובודקים שהיא לא נחרכת.
5. מוציאים, מוסיפים את הפירות המיובשים ומערבבים. מניחים לצינון מלא. מגישים.
  • איך שומרים? בקופסה אטומה, עד שבועיים בטמפרטורת החדר, עד חודש במקרר, או עד 3 חודשים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.