שף
שף
פשטידת פצפוצי אורז וגבינות

לילה לבן: 4 מתכונים לבנים ויפהפיים לארוחת שבועות

טליה הדר הצטיידה בכל מה שלבן במטבח - משום ועד קוקוס - והכינה מנות מושלמות לשולחן החג: פשטידת פצפוצי אורז וגבינות, קציצות כרשה ברוטב יוגורט חם, סלט אטריות ופטריות וכדורי באונטי

עודכן:

ללא גלוטן: פשטידת פצפוצי אורז, שום וגבינות

פשטידת פצפוצי אורז הייתה הפשטידה הראשונה שהכנתי בחיי. מאז שדרגתי אותה והוספתי לה שום וגבינות. היא כל כך פשוטה וטעימה שאי־אפשר שלא להתאהב בה.
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
  • 3 ביצים
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן ומעלה
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט טבעי 3% שומן ומעלה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 4 כוסות (כ־250 גרם) פצפוצי אורז תפוח ללא המתקה
  • כ־100 גרם גבינת פטה או בולגרית, מפוררת
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה קשה
  • עלים מ־1 ענף תימין טרי (אם אין, אפשר להשתמש ב־1 כפית תימין יבש)
  • אפשרות: כ־10 כדורי מיני־מוצרלה או פרוסות גבינת עזים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומשמנים קלות את התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים, השום, הגבינה הלבנה, היוגורט, המלח, הפלפל, אבקת הסודה ושמן הזית. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את גבינת הפטה (או הבולגרית), המוצרלה ועלי התימין ומערבבים קלות.
3. יוצקים לתבנית ומיישרים. אם רוצים, מוסיפים את פרוסות הגבינה או את כדורי המיני־מוצרלה ונועצים אותם קלות בעיסה.
4. אופים כ־35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה קלות. מוציאים. מגישים חם, בטמפרטורות החדר או קר.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. אם רוצים, מחממים לפני ההגשה.

קציצות בצל וכרשה ברוטב יוגורט חם

סיר לבן, קליל וטעים, שאין אחד שלא יאהב. מנה שמשתלבת בקלות בבראנץ' וגם בארוחת ערב. אפשר לאכול את הקציצות מבושלות בתוך היוגורט או להוסיף את היוגורט רק בסוף או בצד, ואפשר גם פשוט לחטוף את הקציצות בלי שום רוטב.
4 צפייה בגלריה
קציצות כרשה ובצל ברוטב יוגורט חם
קציצות כרשה ובצל ברוטב יוגורט חם
קציצות כרשה ובצל ברוטב יוגורט חם
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־30 קציצות)
לקציצות
  • 3 בצלים, קלופים
  • 1 כרשה, החלק הלבן בלבד, קצוץ (כ־1 כוס)
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (100 גרם) פתיתי מוצרלה
  • 3 כפות גבינה לבנה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • אפשרות: 2 כפות פרמזן מגורר
  • לשימון וזילוף: שמן זית
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, קלופה ופרוסה
  • עלים מ־1 ענף אורגנו טרי (אם אין, אפשר להשתמש ב־1 כפית אורגנו יבש)
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב או 1 מכל שמנת לבישול
  • 500 מ"ל יוגורט עזים 3% שומן ומעלה
  • 1 כף קורנפלור + 2 כפות מים
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
ההכנה
1. הקציצות: מחממים את התנור ל־190 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
2. מגררים את הבצלים וסוחטים אותם קלות מעודפי נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים (גם את הפרמזן, אם רוצים) ומערבבים לקבלת עיסה נוחה. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה קציצות תוך שסוחטים אותן מעודפי נוזלים ומהדקים. מניחים בתבנית במרווחים קלים. מזליפים על הקציצות שמן זית ובוזקים מעט מלח.
3. אופים כ־30 דקות (אין צורך להפוך), עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון קל ולהתייצבות.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית, השום והאורגנו. מנמיכים את הלהבה לנמוכה־בינונית ומוסיפים את החלב (או השמנת לבישול) ואת היוגורט ומערבבים בהתמדה. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור והמים. מוסיפים את התמיסה לסיר וממשיכים לבשל תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך (סך הכול 7-5 דקות בישול). מסירים מהכיריים, מוסיפים את קליפת הלימון, המלח ופלפל ומערבבים.
5. מניחים את הקציצות בכלי הגשה, יוצקים עליהן את הרוטב החם ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר (אפשר באותו כלי). מחממים לפני ההגשה (את הקציצות, ללא רוטב, אפשר להגיש קרות).

טבעוני: סלט לבן עם פטריות ונבטים

סלט מיוחד שמכינים בזריזות, מאטריות זכוכית, פטריות שימג'י ונבטים. הרוטב מעט מתקתק, בתוספת קריצה אסייתית. אפשר להכין את הסלט בגרסה טרייה לחלוטין ואפשר להקפיץ חלק מהמרכיבים במחבת, לתוספת טעמים ועניין.
4 צפייה בגלריה
סלט אטריות שעועית, פטריות ונבטים
סלט אטריות שעועית, פטריות ונבטים
סלט אטריות שעועית, פטריות ונבטים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־4 מנות)
  • 1/2 חבילה (125 גרם) אטריות שעועית דקיקות ("אטריות זכוכית")
  • 1 חבילה (150 גרם) פטריות שימג'י
  • כ־2 כוסות נבטים סיניים
  • 1 כפית ג'ינג'ר חתוך למקלונים
  • אפשרות להקפצה: 4 כפות קרם קוקוס, 1 כף שמן שומשום
  • להגשה: 4-3 כפות שומשום לבן
לרוטב
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות מייפל טבעי (או דבש)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב (אפשר להכין עד יומיים מראש)
2. שמים את האטריות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים ומשרים כ־5 דקות, לריכוך. מסננים ושוטפים במים קרים.
3. אם רוצים להקפיץ, מחממים את קרם הקוקוס ושמן השומשום, מוסיפים מחצית מכמות הפטריות והנבטים ומקפיצים 3-2 דקות על להבה גבוהה.
4. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט (עם או ללא הקפצה). יוצקים את הרוטב ומערבבים (אפשר להכין עד שעתיים מראש). מפזרים את השומשום ומגישים.
  • איך שומרים? הסלט במיטבו כשהוא טרי, אבל אפשר לשמור שאריות עד יום, במקרר.

ללא גלוטן, חלבי או טבעוני: כדורי באונטי־מרציפן

כדורי קוקוס ומרציפן עטופים בשוקולד לבן. המתכון פשוט, התוצאה מרשימה וטעימה מאוד.
4 צפייה בגלריה
כדורי באונטי-מרציפן
כדורי באונטי-מרציפן
כדורי באונטי-מרציפן
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־20 יחידות)
לכדורים
  • 1 שקית (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס או שמנת מתוקה
  • 2 כפות שמן קוקוס נוזלי או 40 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 100 גרם מרציפן
לציפוי השוקולד הלבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמן קוקוס או 15 גרם חמאה מומסת
  • אפשרות לעיטור: קוקוס טחון
ההכנה
1. הכדורים: שמים בקערה את הקוקוס, קרם הקוקוס (או השמנת) והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח. מפרקים את המרציפן לחתיכות קטנות ("צובטים" אותו ישירות לקערה) ולשים למרקם אחיד. אפשר להעביר למקרר להתייצבות, אך זו לא חובה.
2. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים דחוסים. מניחים בכלי, מכסים ומאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות.
3. הציפוי: שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל בהדרגה (כ־30 שניות בכל פעם, עד שאפשר לערבב לקרם חלק). מוסיפים את השמן (או החמאה) ומערבבים לקרם חלק.
4. מכינים כלי או מגש מרופדים בנייר אפייה. מוציאים את הכדורים הקפואים. טובלים כל כדור בקרם, מרימים בעזרת שני מזלגות ומנערים קלות לטפטוף עודפי שוקולד. מניחים בקופסה. אם רוצים, מפזרים בזריזות קוקוס (לפני שהציפוי יתקשה). מאחסנים במקרר או במקפיא עד להגשה.
  • איך שומרים? עד שבועיים במקרר או עד חודש במקפיא.
  • טיפ: לא אוהבים מרציפן? ותרו עליו והכינו את הכדורים מ־150 גרם קוקוס, 2/3 כוס שמנת (או קרם קוקוס), ו־4 כפות אבקת סוכר (שאר מרכיבים לא משתנים).
פורסם לראשונה: 09:24, 22.05.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button