שף
שף
עוגת שיש בננה ללא סוכר

עוגת שיש בננה ללא סוכר

בחושה, פרווה וקלה להכנה. מושלמת לצד הקפה או כקינוח לארוחה

נעמה רן
עודכן:
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ או אינגליש קייק באורך 31 ס"מ)
  • 3-2 בננות, מעוכות (כ־1 כוס מחית)
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1 כוס תחליף סוכר ביחס של 1:1
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל דקה מהירת הכנה (כמו קוואקר)
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/3 כוס (30 גרם) אגוזי מלך או פקאן קצוצים
לשכבת השוקולד
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
  • 2 כפות תחליף סוכר ביחס של 1:1
  • 1 כפית מים
אפשרות לזיגוג
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפות תחליף סוכר ביחס של 1:1
  • 4-3 כפות מים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערה רגילה וטורפים ידנית) את מחית הבננות, הביצים, תחליף הסוכר, השמן, המלח, הקינמון הטחון והווניל ומעבדים לבלילה אחידה.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה והאגוזים ומערבבים. מוסיפים את התערובת לקערת הבננות ומעבדים (או טורפים) לעיסה אחידה. מפרידים כ־1/2 כוס מהעיסה ושומרים בצד. יוצקים את היתרה לתבנית ומיישרים.
4. שכבת השוקולד: מוסיפים ל־1/2 כוס העיסה ששמרנו את הקקאו, תחליף הסוכר והמים ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות גדושות מעיסת השוקולד על העיסה שבתבנית, ויוצרים בעדינות, בעזרת סכין או כפית, דוגמת שיש.
5. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון.
6. אם רוצים, מכינים זיגוג: שמים בסיר קטן את הקקאו, תחליף הסוכר והמים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שמתקבל סירופ שוקולד חלק. יוצקים אותו על העוגה. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא
פורסם לראשונה: 08:19, 05.01.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button