שף
שף
 חטיפי גבינה מלוחים

חטיפי גבינה מלוחים שייחטפו ישר מהמגש

כדורוני מוצרלה עטופים בבצק פילאס, שמתחסלים במהירות שיא. המלצה שלנו - אם יש לכם תכנון שמשהו יישאר, תכינו כמות כפולה (מקסימום אפשר לשמור במקפיא לפעם הבאה)

פורסם:

המרכיבים

(כ־30 יחידות)
  • 1 קופסת כדורי מיני־מוצרלה קטנים
  • 1/2 חבילה (500 גרם) בצק פילאס, מופשר
  • אם רוצים: 1–2 כפות ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד זיתים
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח גס
  • להברשה: ביצה טרופה, מעט שמן זית
  • לקישוט: קצח או בזיליקום מיובש

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פורסים על משטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו קלות. פותחים עליו את בצק הפילאס ופורסים אותו. דוקרים את הבצק במזלג. אם רוצים, מורחים על הבצק שכבה דקיקה מהממרח (אפשר לחלק את הבצק לכמה חלקים ולמרוח כל חלק בממרח אחר). חותכים את הבצק, בגלגלת פיצה או בסכין, לכ־30 ריבועים בגודל 5X5 ס"מ.
3. העיטוף: מסננים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ושומרים את המים בצד. מניחים במרכז כל ריבוע עלה בזיליקום, ועליו כדורון מוצרלה. מתבלים במעט מלח. מרטיבים מעט את האצבעות במי ההשריה של המוצרלה, וסוגרים איתן את פינות הריבוע כלפי המרכז מעל הכדורון – זוג נגדי ולאחר מכן עוד זוג נגדי. מעבירים לתבנית, מרססים או מברישים במעט שמן זית ומברישים בביצה טרופה. מקשטים בקצח או בבזיליקום יבש. מכינים כך את כל הריבועים.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד ירקות טריים וגבינת לבנה.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. לפני ההגשה מחממים בתנור או בטוסטר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button