שף
שף
טירמיסו אלפחורס

איטלקי עם טוויסט: טירמיסו אלפחורס

תחתית עוגיית חמאה רכה (שמכינים בתבנית אחת ושוברים לחתיכות), קרם גבינה מפנק וחיבור מושלם בין טעמי הקפה, הקקאו וריבת החלב, שכאילו נבראו זה לזה

מילי אליהו
פורסם:
המרכיבים
(תבנית בגודל 40X30 ס"מ או בגודל דומה)
לעוגיות
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 ביצה + 4 חלמונים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • במידת הצורך: 2-1 כפות חלב קר
לקפה
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים רותחים
לקרם המסקרפונה־ריבת חלב
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 500-450 גרם ריבת חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • לציפוי: 2 כפות אבקת קקאו

ההכנה
1. העוגיות: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה כ־2 דקות. מוסיפים את הביצה, החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים כ־2 דקות נוספות לקרם בהיר. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את הקמח בשתי פעימות, ומערבלים לבצק רך ונעים למגע. אם הוא יבש, מוסיפים 2-1 כפות חלב.
3. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי כ־1 ס"מ. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית התנור.
4. אופים 25-20 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים ומרכזו עדיין רך מעט למגע (הוא יתקשה לאחר הצינון). מוציאים ומניחים לצינון כ־20 דקות. שוברים את העוגייה לחתיכות גסות, ומרפדים איתן את תחתית תבנית ההגשה.
5. הקפה: שמים בכוס את אבקת הקפה והמים הרותחים ומערבבים. ממתינים כ־7 דקות, לצינון חלקי. יוצקים את הנוזל על העוגיות שבתבנית.
6. הקרם: שמים בקערה את גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ו־2 כפות גדושות מריבת החלב וטורפים היטב.
7. שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים לקצפת יציבה. מורידים את מהירות המערבל. מוסיפים, בהדרגה, את קרם הגבינה, ומקציפים לקרם אחיד. אם רוצים, מעבירים אותו לשקית זילוף.
8. הרכבת המנה: יוצקים את יתרת ריבת החלב על העוגיות שבתבנית ומיישרים. מורחים או מזלפים עליה את הקרם, כך שימלא את כל התבנית בצורה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר ל־5 שעות לפחות. בוזקים את אבקת הקקאו ומגישים.
טיפ: במקום לאפות את העוגיות אפשר להשתמש בבישקוטים או בעוגיות חמאה קנויות

  • זמן הכנה: 40-35 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? במקרר, עד 5 ימים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button