שף
שף
דייסת שיבולת שועל עם קינואה ופירות

דייסת חורף עם קינואה

 שילוב מזין ומשביע (שיכול להיות חלבי או טבעוני) בין שיבולת שועל שלמה, קינואה, פירות ודברים טובים

פורסם:
המרכיבים (4 מנות)
  • 1 כוס (200 גרם) שיבולת שועל שלמה (לא מהירת הכנה!)
  • 1/2 כוס (100 גרם) קינואה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 3/4 1 כוסות (450 מ"ל) חלב או משקה חלב צמחי
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף דבש או סילאן או סוכר חום
  • אפשרויות להגשה: פילטים של תפוז, תותים, בננות פרוסות, פירות יער, פירות יבשים, אגוזי פקאן, עוד דבש או סילאן
ההכנה
1. שמים בסיר את שיבולת השועל והקינואה, מוסיפים את המים הרותחים ומשאירים בסיר, בלי להדליק את הלהבה, כ־10 דקות. מוסיפים את החלב, קליפת התפוז, תמצית הווניל והדבש (או תחליפיו) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם (צריך להשגיח שהתחתית לא נשרפת), עד שגרגירי הקינואה פתוחים לגמרי ורכים וגם שיבולת השועל מתרככת.
2. יוצקים את הדייסה לקערות הגשה, מוסיפים פירות ועוד תוספות לפי הטעם, מעט דבש או סילאן ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button