
מתכונים לילדות וילדים בחופשה
(צילום: יעל אילן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 26 ס"מ
3 ביצים
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט (אחוזי שומן לפי הטעם)
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
אפשרות (מומלצת!): 2 כפיות אורגנו טרי או יבש וקצוץ
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
למילוי ולציפוי :
כ־1 כוס (240 מ"ל) רוטב מוכן לפיצה
1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
כ־1/2 כוס תוספות לפי הטעם (זיתים קצוצים, תירס וכו')
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שוברים לקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את השמן, השמנת (או היוגורט), הסוכר, המלח וכל התבלינים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהעיסה סמיכה ואחידה (נמנעים מערבוב יתר).
3. המילוי והציפוי: יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית. מפזרים עליה מחצית מרוטב הפיצה, מחצית מהגבינה ומחצית מהתוספות. יוצקים את כל שאר העיסה, כך שתכסה את השכבה הראשונה. מפזרים את יתרת הרוטב, הגבינה והתוספות.
4. אופים כ־40 דקות, עד שפני הפיצה שחומים וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש או עם מעט רוטב אדום. מוציאים בזהירות, מצננים קצת ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
פורסם לראשונה: 08:45, 19.08.25










