שף
שף
סלט חם-קר בהשראה הודית

סלט הודי חם-קר

מצד אחד: כרובית, תפוחי אדמה ושעועית, צלויים וחמים. מצד שני: פלפל ובצל רעננים. ויש גם צד שלישי: רוטב עם קארי וכורכום בסגנון הודי. המסקנה: אין צורך בצדדים, מערבבים, אוכלים ונהנים

פורסם:
טיפ: את תפוחי האדמה אפשר לבשל במים רותחים עד לריכוך חלקי (או לאדות במיקרוגל) ואז לאפות במקביל לכרובית. לחלופין, אפשר לוותר על הצלייה בתנור ולהקפיץ את הכרובית ותפוחי האדמה במחבת, עם 2 כפות שמן זית.
המרכיבים (6-4 מנות)
  • 1 כרובית קטנה
  • 8–10 תפוחי אדמה קטנים, מבושלים או מאודים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לפלחים
  • 1/2 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1/4 כוס (40 גרם) חמוציות, קצוצות
לרוטב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ושמים בתבנית אחת. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם, לרבעים (אין צורך לקלף), ושמים בתבנית השנייה. יוצקים על הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
3. צולים את תפוחי האדמה 35-30 דקות ואת הכרובית 20-15 דקות (אפשר במקביל, אם התנור מאפשר), עד שהירקות זהובים ורכים. מוציאים.
4. בינתיים שמים את השעועית בקערה, יוצקים עליה מים רותחים עד כיסוי וממתינים כדקה. מסננים.
5. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו וטורפים למרקם אחיד.
6. הרכבת הסלט: שמים בקערת הגשה את תפוחי האדמה והכרובית. מוסיפים את השעועית, הבצל, הפלפל האדום והחמוציות ומערבבים. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. טעים גם כשהוא מוגש קר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button