שף
שף
סלט אסייתי

לא רק לטבעונים: סלט אטריות סובה וכרובית בקרם קשיו

עלים ירוקים, כרובית טעימה ואטריות יפניות נגיסות מתערבבים בזכות רוטב קרמי - ובזכות דנה רייכר מנבחרת המשפיעניות של שף - לסלט אסייתי מושלם

פורסם:
את ההשראה לסלט הזה שאבתי מבית הקפה הטבעוני התל־אביבי "אנסטסיה". לאורך השנים הוא עבר שם כמה וכמה גלגולים (את כולם אהבתי), וזו הווריאציה שלי למנה. מדובר בסלט שהוא ארוחה משביעה וכיפית, עם רוטב טעים כל כך!
אטריות סובה הן אטריות יפניות שעשויות מכוסמת. במתכון הזה לא כדאי להחליף אותן באחרות, אבל אפשר להשתמש גם בגרסה שלהן שמכילה שילוב של כוסמת וקמח חיטה. כדי שהאטריות לא יידבקו זו לזו, חשוב להעביר אותן מיד אחרי הבישול לאמבט מי קרח ולערבב היטב.
עוד כמה טיפים:
  • שימו לב שלרוטב יש טעם חזק של שומשום. מי שמעדיף טעם מעודן יותר, יכול להפחית עד מחצית מכמות השמן.
  • את הרוטב ניתן לשמור בכלי סגור כיומיים־שלושה במקרר.
  • לגרסה טבעונית, החליפו את הדבש בכף סוכר שמומסת במעט מים רותחים.
  • לגרסה נטולת גלוטן, הקפידו להשתמש באטריות סובה מכוסמת בלבד וברוטב סויה מתאים.

המרכיבים (3-4 מנות)
  • 1/2 1 כוסות פרחי כרובית
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גרם אטריות סובה
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך למקטעים באורך כ־4 ס"מ
  • 1/2 כוס נבטים
  • 1/2 כוס עלי ארוגולה
  • 1/3 כוס שבבי בצל מטוגן
  • 1/3 כוס קשיו קלוי
לרוטב
  • 1/2 כוס קשיו טבעי
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 1 כף דבש
להגשה
  • 1/3 כוס קשיו קלוי
  • 1 כף שומשום לבן
ההכנה
1. הרוטב: נטחן את כל מרכיביו בבלנדר, לרוטב חלק וקרמי.
2. נחמם את התנור ל־180 מעלות במצב גריל.
3. נניח את פרחי הכרובית על נייר אפייה ונעטוף אותם בשמן זית. נפזר מעט מלח ופלפל. נאפה בתנור כחצי שעה, או עד שהכרובית משחימה.
4. נכין את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. נעביר אותן לקערת מי קרח, נערבב ונסנן לאחר הצינון.
5. נכניס לקערת ערבוב גדולה את כל מרכיבי הסלט – כולל האטריות והכרובית. ניצוק כמחצית מכמות הרוטב ונערבב עד שהסלט כולו נעטף בו, אך לא יותר מזה.
6. נעביר את הסלט לצלחת הגשה ונסדר יפה. ניצוק עוד קצת מהרוטב למעלה, נבזוק קצת קשיו קלוי ושומשום לבן ונגיש. בתיאבון!

  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של שף
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button