שף
שף
תבשיל קארי צהוב עם פרגיות

קארי צהוב עם פרגיות, תפוחי אדמה וגזר

קחו מאכל תאילנדי וזכרונות מסן-פרנסיסקו, ותוסיפו להם מלוואח מקומי, מה קיבלתם? מתכון מושלם של דנה רייכר מנבחרת המשפיעניות של שף

פורסם:
את המנה הזו הכרתי כשגרתי בסן־פרנסיסקו: תבשיל מנחם של קארי צהוב סמיך שעוטף קוביות של תפוחי אדמה רכים, גזר ופרגית עסיסית. זו מנה שפשוט כיף לאכול, ולכן היא הייתה הקבועה שלי ב־Farmhouse Kitchen Thai, מסעדת פיוז'ן תאילנדית שמאוד אהבתי, מסעדה צבעונית ושמחה עם אוכל אסייתי נהדר שמותאם לחך המערבי. במסעדה הגישו אותה עם לחם רוטי הודי, אבל בישראל, עם השחזור הביתי שעשיתי לה, אני מוצאת שמלאווח מוכן נותן פתרון מהיר שאינו רחוק מהמקור.
שני טיפים לפני שמתחילים:
1. מחית קארי צהוב נמכרת במרבית המדפים האסייתיים. אני ממליצה להשתמש בזו של "בלו אלפנט" (להכנת המנה תתאים שקית במשקל 70 גרם).
2. אין עלי קפיר ליים? חבל מאוד, אבל אפשר גם בלעדיהם.


המרכיבים (3 מנות)
  • 3 יחידות סטייק פרגית
  • מעט שמן
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 בצל
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 גזרים
  • 1/2 כוס בצל ירוק, החלק הירוק בלבד
  • 2 כפות גדושות מחית קארי צהוב
  • 1 כף סוכר
  • 3 כוסות מים
  • 2 עלי קפיר ליים טריים
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • לטיגון: מעט שמן ניטרלי
  • לעיטור: כ־1/3 כוס עלי כוסברה
  • להגשה: מלאווח חתוך למשולשים ו/או אורז לבן
ההכנה
1. נכין את הפרגית: נחמם את התנור ל־200 מעלות במצב גריל. נזליף על הפרגיות מעט שמן ונפזר מלח ופלפל. נכניס לתנור לכ־10 דקות. נוציא, נצנן ונחתוך לקוביות. נניח בצד.
2. נקלוף את הבצל, תפוחי האדמה והגזרים. את הבצל ותפוחי האדמה נחתוך לרבעים, ואת הגזר נפרוס לעיגולים בעובי כ־2 ס"מ (אם תקלפו מסביב בעזרת קולפן ג׳וליאנים, הגזר יקבל צורה חגיגית). את הבצל הירוק נחתוך למקטעים גסים.
3. נחמם שמן בסיר רחב. נוסיף את הבצל ותפוחי האדמה ונצרוב אותם עד שהם ישחימו קלות. ננמיך לאש בינונית, נוסיף את הקארי והסוכר ונערבב. נוסיף מיד את המים. נכניס את עלי הקפיר, נכסה את הסיר, נגביר את האש ונביא לרתיחה. ננמיך שוב את האש לבינונית ונבשל כחצי שעה, עד לריכוך תפוחי האדמה.
4. נוסיף את קרם הקוקוס ואת הגזר, נערבב ונביא לרתיחה חוזרת. נוסיף את קוביות הפרגית. נמשיך לבשל (ללא מכסה) עוד כרבע שעה או עד שהרוטב יצטמצם ויסמיך. כשהתבשיל מוכן, נוציא את עלי הקפיר, נוסיף את הבצל הירוק, נערבב ונכבה את האש.
5. נכין את המלאווח לפי הוראות ההכנה ונחתוך לקבלת משולשים יפים.
6. נפזר כוסברה על המנה ונגיש, אפשר גם לצד אורז. בתיאבון.
  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button