
עוגת תאנים הפוכה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
5-3 יחידות (300-250 גרם) תאנים קשות
125 גרם חמאה או מחמאה, רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
2 ביצים בגודל M או L
קורט מלח
1 כוס (140 גרם) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
קליפה מגוררת מ־1 לימון
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או משקה חלב צמחי, מכל סוג שאוהבים
אפשרות: 3-2 כפות סירופ מייפל
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת תאנים הפוכה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sjknnpsoxgההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית בטורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2. חוצים את התאנים ומניחים אותן בתבנית, כשהצד החתוך פונה מטה.
3. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את החמאה (או המחמאה) ושני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, לקרם בהיר. מוסיפים את הביצים והמלח ומערבלים במהירות בינונית כ־2 דקות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון והחלב (או תחליפיו) ומערבלים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית, על התאנים.
4. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
5. הופכים את העוגה לצלחת הגשה. אם רוצים, מברישים את התאנים בסירופ המייפל. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר








