פאי תפוחים אישי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
22 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
פאי תפוחים אישי
(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל)
מצרכים
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
50
גרם
חמאה, מומסת
4
כפות
סוכר חום או דמררה
1
כפית
קינמון טחון
4
טורטיות בקוטר 20 ס"מ
113
גרם
או 1 מכל רסק תפוחים לא ממותק
25
גרם
או 1/4 כוס אגוזי פקאן או מלך טבעיים, קצוצים דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

ההכנה (4 יחידות בתבנית שקעים)
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים 4 שקעים בתבנית במעט מהחמאה המומסת.
2. שמים בקערית את הסוכר והקינמון ומערבבים. מפזרים מעט מהתערובת בשקעים המשומנים.
3. פורשים טורטייה על משטח עבודה נקי. מברישים אותה במעט מהחמאה המומסת ומפזרים עליה מתערובת הסוכר והקינמון. מורחים על השליש התחתון של הטורטייה כרבע מכמות רסק התפוחים, ומפזרים כרבע מהאגוזים. מקפלים על המלית את השוליים מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל. מגלגלים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול. מניחים אותו באחד משקעי התבנית, מהדקים בידיים בעדינות ומברישים את חלקו העליון במעט מהחמאה המומסת. מכינים כך את כל הטורטיות.
4. אופים 12-8 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והסוכר שבתחתית מתקרמל. מוציאים ומניחים לצינון (חשוב, כי המלית רותחת!). מחלצים מהתבנית ומגישים.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים בתנור.
  • טיפ לשדרוג: פרוסות תפוחים אפויות. פורסים תפוח לפרוסות דקיקות (מומלץ להשתמש בתפוח מזן גרני סמית או פינק ליידי). מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובוזקים עליהן מעט סוכר. אופים כ־40 דקות ב־160 מעלות.