
סלט תפוח בדבש
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 תפוחים אדומים, מומלץ מזן פינק ליידי
2 תפוחים ירוקים, מומלץ מזן גרני סמית
6 כפות מיץ לימון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק
כ־3/4 כוס (כ־180 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
3 כפות דבש
כ־1/2 כוס גרגירי רימון
אפשרות לעיטור: שקדים בדבש:
3 כפות דבש
1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
ההכנה (12-10 כוסיות)
1. חותכים את התפוחים (בקליפתם) לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, יוצקים עליהם 2 כפות ממיץ הלימון ומערבבים (למניעת השחרה).
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולשמור במקרר).
3. אם רוצים, מכינים את השקדים בדבש: פורשים נייר אפייה על קרש או על מגש. מחממים את הדבש במחבת קטנה במשך כדקה. מוסיפים את השקדים ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה־שתיים. מעבירים לנייר האפייה ומשטחים ככל האפשר. מעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולשמור בהקפאה).
4. מחלקים את הסלט לכוסיות. אם רוצים, שוברים את השקדים ומוסיפים לכל כוס. מגישים.








