העוגיות האלה אולי נראות מורכבות, אבל הן הרבה יותר פשוטות ממה שנדמה. הן נהדרות לקצת תרפיה באפייה בימים אלה, מושלמות לרגע של רגיעה ליד כוס קפה וגם ישמחו את כל מי שיקבל אותן כשי של חיזוק ועידוד. וחוץ מזה, הכי חשוב: הן פריכות ונמסות בפה, מפנקות בדיוק במידה הנכונה.
טיפ: את שאריות הבצק שנותרות לאחר שמיישרים את השוליים, פשוט מגלגלים ביחד לגליל ופורסים לפרוסות. מתקבלות עוגיות ספירליות, לא פחות יפות.

עוגיות שוקולד וניל

המרכיבים (40–45 יחידות)
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 30 גרם קורנפלור
  • קורט מלח
  • 2 כפות אבקת קקאו
ההכנה
1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הביצה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר כ־3 דקות, עד שמתקבל קרם.
2. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והמלח ומערבלים בקצרה עד שמתקבל בצק.
3. מחלקים את הבצק ל־2 חלקים. מוסיפים לאחד מהם את הקקאו ולשים היטב לבצק אחיד.
4. על משטח מקומח, מרדדים את כל אחד מהבצקים למלבן בעובי של כ־1 ס"מ (אם הבצקים מתרככים מדי – מכניסים למקרר לכחצי שעה). מניחים את הבצק הכהה על הבהיר (או להפך). חותכים ומסירים את השוליים, כך שיתקבלו צלעות ישרות. חותכים את הבצקים לרצועות שוות (בדרך כלל מתקבלות שלוש רצועות ברוחב 5–6 ס"מ). מניחים אותן זו על זו (זוג בהיר־כהה על זוג בהיר־כהה). מכניסים את בלוק הבצק שהתקבל לחצי שעה במקפיא, להתייצבות.
5. מחממים את התנור ל־170 מעלות, אפשר בטורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משכיבים בתבנית.
7. אופים 13–15 דקות, עד שהחלק הלבן מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.

  • שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel, אתר: misspetel.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 08:13, 17.06.25