גראטן תפוחי אדמה קראנצ'יים
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
גראטן תפוחי אדמה קראנצ'יים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 25X15 ס"מ
7-6
תפוחי אדמה בינוניים
1/4 כוס
עלים של עשבי תיבול טריים (אחד מהם או תערובת: תימין, רוזמרין, מרווה)
1/3 כוס
שמן זית
3 כפות
דבש או סילאן
1 כף
פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. פורסים את תפוחי האדמה, בקליפתם, לפרוסות דקיקות מאוד, בעובי כ־1 מ"מ (מומלץ לעשות זאת במנדולינה, אפשר גם בסכין חדה).
3. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר המרכיבים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב אך בעדינות, לציפוי מלא.
4. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, כשהן "עומדות" בצפיפות.
5. צולים כשעה, עד שתפוחי האדמה זהובים לגמרי ורכים (בודקים בנעיצת מזלג במרכז התבנית). מוציאים. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור.