
גראטן תפוחי אדמה קראנצ'יים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 25X15 ס"מ
7-6
תפוחי אדמה בינוניים
1/4 כוס
עלים של עשבי תיבול טריים (אחד מהם או תערובת: תימין, רוזמרין, מרווה)
1/3 כוס
שמן זית
3 כפות
דבש או סילאן
1 כף
פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
גראטן תפוחי אדמה קראנצ'יים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sk4ivo3mxeההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. פורסים את תפוחי האדמה, בקליפתם, לפרוסות דקיקות מאוד, בעובי כ־1 מ"מ (מומלץ לעשות זאת במנדולינה, אפשר גם בסכין חדה).
3. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר המרכיבים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב אך בעדינות, לציפוי מלא.
4. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, כשהן "עומדות" בצפיפות.
5. צולים כשעה, עד שתפוחי האדמה זהובים לגמרי ורכים (בודקים בנעיצת מזלג במרכז התבנית). מוציאים. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור.







