מאפה בצק עלים עם בשר ופירות יבשים
כשר
בשרי
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
55 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מאפה בצק עלים עם בשר ופירות יבשים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מופשר, קר
להברשה: 1 ביצה, טרופה
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
750 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1/2 כוס משמשים יבשים קצוצים דק
1/2 כוס חמוציות קצוצות דק
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (2 מאפים)
1. המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה, עד שהוא שקוף ורך. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מפורר וצבעו משתנה.
2. מוסיפים את השום, המשמשים והחמוציות, מערבבים ומטגנים עוד כמה שניות. מכבים את הלהבה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הנענע ומערבבים. מניחים לצינון.
3. בינתיים מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק לשני מלבנים (ואם רוצים, מסירים מעט מקצה הבצק ושומרים בצד ליצירת קישוטי עלים). מניחים חצי מכמות המלית לאורך הצלע הארוכה של כל מלבן ומיישרים לגובה אחיד, כך שתמלא עד מחצית משטח הבצק. מקפלים את יתרת מלבן הבצק על המלית ומהדקים היטב את הסגירה. מעבירים את שני מלבני הבצק לתבנית (עד שלב זה, אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
5. בעזרת שיני מזלג, לוחצים בעדינות על צידי הבצק, לסגירה טובה וליצירת דוגמת פסים עדינה. מושחים את שני מלבני הבצק בביצה הטרופה.
6. אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב מאוד. מוציאים. מגישים חמים.