עוגת בננות ושוקולד לבן. פתרון לבננות הבשלות

כמה קל ככה טעים: עוגת בננות ושוקולד לבן

עוגה בחושה במתיקות עדינה שמכינים בעשר דקות עבודה. ויש עוד בונוס - אפשר להפוך אותה לפרווה בלי שום בעיה

עודכן: 11.11.21, 08:44
חשוב לדעת: המתכון הוא ללא גלוטן, והעוגה מתקבלת נמוכה וזה בסדר, כך היא נאפית הכי טוב.
מרכיבים
  • 3 בננות גדולות, בשלות מאוד
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים מולבנים טחונים או קמח שקדים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה או קמח אורז
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 100 גרם שוקולד לבן, מגורר או קצוץ דק
  • להגשה: חופן שבבי קוקוס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון את הבננות, החמאה, הביצים, הסוכר והחומץ ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את השקדים הטחונים והקורנפלור (או הקמח החלופי), אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח, ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים מחצית מכמות השוקולד ומעבדים קצרות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. אופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ובוזקים מיד את יתרת השוקולד הלבן על פני העוגה. ממתינים כדקה, שהשוקולד יימס, ומורחים אותו על העוגה בשכבה אחידה ככל האפשר. מפזרים את שבבי הקוקוס ומניחים לצינון מלא. מגישים.
טיפ: לגרסת פרווה מחליפים את החמאה ב־1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה או זרעי ענבים.
  • זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים (בקיץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא
פורסם לראשונה: 01:23, 11.11.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.