טיפ: אפשר להוסיף להרכבת המנה פירורי קראמבל או עוגיות מפוררות.

אגוזים ופיסטוקים בקרם דבש
(צילום: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לאגוזים והפיסטוקים בדבש:
100 גרם אגוזי מקדמיה
100 גרם פיסטוקים קלופים, קצוצים גס
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפות דבש
לקרם הדבש:
2 כוסות (500 מ"ל) חלב
3 כפות דבש
4 ביצים
2 כפות סוכר
3 כפות קורנפלור
:רשימת קניות עבור המתכון
אגוזים ופיסטוקים בקרם דבש
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ski30pcqegההכנה
1. האגוזים והפיסטוקים: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפזרים בתבנית את האגוזים והפיסטוקים, מפזרים עליהם את הקינמון, מזליפים את הדבש ומערבבים היטב לציפוי אחיד.
3. אופים כ־10 דקות, מוציאים ומצננים (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור בכלי אטום).
4. קרם הדבש: שמים בסיר את החלב והדבש ומחממים על להבה בינונית. בינתיים, שמים בקערה את הביצים, הסוכר והקורנפלור וטורפים היטב. כשהחלב מגיע לסף רתיחה, יוצקים כ־1/2 כוס ממנו לקערת הביצים וטורפים היטב. מעבירים את תכולת הקערה לסיר ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהנוזל מסמיך (7-5 דקות). יוצקים לקערה, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם עצמו (למניעת היווצרות קרום), ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד יום).
5. הרכבת המנה: מניחים מקרם הדבש בכל כלי. מחלקים את האגוזים והפיסטוקים ומוסיפים עוד מהקרם. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.








