פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה

חופשה טעימה: מפיצה ועד גלידוניות - ארבעה מתכונים שכיף להכין עם הילדים בחופש

פיצה משפחתית, חטיפי שוקולד שכולם יחטפו וגלידות אישיות שמכינים בצ'יק - בדיוק מה שאתם צריכים להכנה משפחתית משותפת. קבלו ארבעה מתכונים שילדים אוהבים ויכולים להכין עם ההורים בחופש הגדול

מוגש מטעם מונדליז
פורסם:

פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה

מתכון: קרן אגם בעלת הבלוג 'נשואה למאפייה'

5 צפייה בגלריה
פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה
פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה
פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה
(צילום וסטיילינג: קרן אגם, בעלת הבלוג 'נשואה למאפייה')

מצרכים ל-4 פיצות בינוניות:
לבצק פיצה:
  • 1 קילו קמח פיצה או קמח לחם לבן
  • 1 + 1/2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפיות (30 גרם) סוכר לבן
  • 1 כף מלח דק
  • 2 שיני שום כתושות (אופציונלי)
  • 2-2.5 כוסות מי ברז
  • מעט שמן זית לשימון הקערה
לרוטב ביאנקה:
  • 3 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
  • 2/3 כוס שמנת להקצפה 38%
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח, פלפל לפי הטעם
תוספות:
  • 500 גרם גבינת מוצרלה
  • עלי בזיליקום לעיטור
אופציות נוספות להגשה:
  • תוספת של פרוסות גבינת עיזים
  • פרוסות בצל מבצל אחד גדול, פרוס דק
  • תוספת של רוטב פסטו
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: לשים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים, אותם מוסיפים לאט לאט עד שהבצק מתאחד ונוצר כדור חלק וגמיש למגע. את כדור הבצק מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לשעתיים לפחות, עד להכפלת הנפח.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 כדורים שווים בגודלם. מניחים את הכדורים על משטח מעט מקומח, ומכסים אותם להתפחה חוזרת של חצי שעה – שעה.
3. כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל-250 מעלות לפחות (או מדליקים טאבון) ומניחים במרכז התנור תבנית הפוכה או אבן פיצה.
4. מערבבים את כל מצרכי הרוטב לתערובת אחידה ( שמנת פילדלפיה, שמנת להקצפה, פרמזן מלח ופלפל).
5. על משטח עבודה מקומח (רצוי עם קמח דורום) פותחים בעזרת הידיים כל כדור בצק לעיגול. אם אתם מתקשים תעזרו במערוך. פותחים את הבצק כך שהשוליים שלו נשארים קצת יותר גבוהים ושמנמנים מהאמצע.
6. מורחים את רוטב הביאנקה הלבנה על גבי הבצק, מפזרים גבינת מוצרלה מעל ומפזרים בזיליקום לעיטור. אם תרצו זה הזמן להוסיף פרוסות בצל, פרוסות גבינת עיזים ותלוליות קטנות של פסטו.
7. מכניסים לתנור חם מאוד על תבנית חמה ואופים עד שהפיצה מזהיבה. (בתנור ביתי זה אמור לקחת כ-10-15 דקות גג, בטאבון זה לוקח 1.5 – 2 דקות).

אצבעות שוקולד מילקה

מתכון: רון יוחננוב בעל הבלוג 'מבשלים ואופים עם רון יוחננוב'

5 צפייה בגלריה
אצבעות שוקולד מילקה
אצבעות שוקולד מילקה
אצבעות שוקולד מילקה
(צילום וסטיילינג: רון יוחננוב, בעל הבלוג 'מבשלים ואופים עם רון יוחננוב')

מרכיבים:
לתחתית:
  • 2 חפיסות (200 גרם) שוקולד מילקה חום-לבן, שבור לקוביות
  • 5 כפות שמן קוקוס או קנולה
  • 3 כוסות פצפוצי אורז
  • חופן פיצוחים מכל סוג שאוהבים (לא חובה - משדרג מאוד): שקדים/אגוזי לוז/פיסטוקים/אגוזי מלך
לציפוי:
  • 2 חפיסות (170 גרם) שוקולד מילקה דארקמילק (40% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 38% או שמנת צמחית
אופן ההכנה:
1. מכינים תבנית מרובעת 20/20 או מלבנית 20/30 מרופדת בנייר אפייה.
2. שמים את השוקולד מיקס עם השמן בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את פצפוצי האורז יחד עם הפיצוחים (אם רוצים) ומערבבים היטב, עד שכל פצפוצי האורז מצופים היטב בשוקולד.
4. מעבירים לתבנית ומשטחים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקפיא לחצי שעה.
5. הציפוי: בקערה חסינת חום שמים את השוקולד המריר עם השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים היטב.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את הציפוי מעל. מכסים שוב ומעבירים להתייצבות במקרר לשלוש שעות לפחות.
7. שולפים מהמקרר, חותכים לאצבעות או לקוביות. מעבירים לקופסה ומאחסנים בהקפאה כדי שיישארו פריכים.

חטיף שוקולד אוראו

מתכון: נטלי לוין בעלת הבלוג ‘עוגיו.נט’

5 צפייה בגלריה
חטיף שוקולד אוראו
חטיף שוקולד אוראו
חטיף שוקולד אוראו
(צילום וסטיילינג: נטלי לוין, בעלת הבלוג ‘עוגיו.נט’)

מצרכים לנקניק אחד גדול או ל-2 קטנים:
  • 20 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 6 עוגיות אוראו בציפוי שוקולד לבן
  • 1 מיכל (350 גרם) ממרח מילקה עם אגוזי לוז
  • 1/4 כפית מלח
לציפוי:
  • 8 עוגיות אוראו במילוי וניל, טחונות
אופן ההכנה:
1. שמים את עוגיות האוראו בתוך שקית ניילון ושוברים לחתיכות בעזרת מערוך. שמים בקערה.
2. שוברים בידיים את עוגיות האוראו המצופות לחתיכות (אפשר גם לקצוץ גס בעזרת סכין) ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את הממרח והמלח ומערבבים בעזרת כף או מרית עד שכל העוגיות מצופות בתערובת שוקולדית.
4. פורשים ניילון נצמד על גבי משטח עבודה ומניחים עליו את התערובת. מסדרים את התערובת לאורך ועוטפים בניילון הנצמד (התערובת דיי רכה בשלב הזה).
5. מעבירים למקפיא לכרבע שעה להתייצבות קלה של התערובת.
6. לאחר שהתערובת מתייצבת מעט, מוציאים מהמקפיא ומעצבים למעין צורת “נקניק” באורך כ-25-20 ס”מ.
7. מקפיאים שוב במשך 2-3 שעות להתייצבות מוחלטת.
8. מוציאים את הנקניק מהניילון ומגלגלים בעוגיות אוראו הטחונות לציפוי מלא. מפשירים במשך כשעה וחותכים לפרוסות דקות.
9. מגישים קר.
טיפים:
  • אפשר לגוון ולהשתמש בסוגי אוראו שונים לקבלת מראה וטעמים אחרים.
  • במקום לצפות בעוגיות טחונות אפשר לגוון ולצפות בקוקוס טחון או בסוכריות צבעוניות.

גלידוניות אוראו מפתיעות מ-3 מרכיבים בלבד

מתכון: שרית נובק, בעלת הבלוג ‘מיס פטל’

5 צפייה בגלריה
גלידוניות אוראו
גלידוניות אוראו
גלידוניות אוראו
(צילום וסטיילינג: שרית נובק, בעלת הבלוג ‘מיס פטל’ )

המרכיבים לכ-20 יחידות:
  • 25 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1/3 כוס חלב מרוכז ממותק
אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון 4 עוגיות אוראו שלמות וטוחנים לפירורים דקים. את שאר העוגיות שנותרו מפרידים בעדינות ומוציאים את המילוי הלבן לתוך קערה. שומרים את העוגיות בצד.
2. מוסיפים לקערה עם המילוי את השמנת להקצפה ומקציפים לקרם יציב.
3. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים.
4. שופכים את התערובת לתבנית מיני מאפינס מסיליקון ומעבירים למקפיא לכ-4 שעות.
5. מוציאים מהמקפיא, מחלצים את עיגולי הגלידה מהתבנית ומניחים אותם בין שתי עוגיות שהשארנו בצד. מהדקים ומעבירים למקפיא עד להגשה.
טיפים:
  • אם אין לכם תבנית מיני מאפינס – אפשר להקפיא את תערובת הגלידה בשכבה אחת בתבנית רגילה ולקרוץ עיגולים עם קורצן עוגיות.
  • לגיוון – אפשר להכין גם כעוגה קפואה: מסדרים בתבנית שכבת עוגיות, שכבת גלידה ומסיימים בשכבת עוגיות. אחרי ההקפאה חותכים לריבועים.

*מארז שלישיות עוגיות אוראו וניל מכיל מדבקות סנדוויץ’ מדליקות לחזרה לביה”ס!
*מהדורה מוגבלת עד גמר המלאי
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button