מה שאני אוהבת בפשטידה הזו, זה שלא צריך לבשל את הכרובית מראש והיא "מתבשלת" בתנור לדרגת אל־דנטה. הדיאטנית ליאורה חוברה נתנה לי טיפ להפחתת אחוזי השומן בפשטידה, רק שימו לב שהוא מתאים למי שלא נמנעים מגלוטן: להחליף את השקדים הטחונים (שעשירים בשומן) בסובין שיבולת שועל (שעשירה בסיבים מסיסים).
ועוד טיפ: אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי או בקישואים שסוחטים לפני הערבוב. אפשר להשתמש גם בירקות אחרים (בטטה, פטריות, פלפלים, תפוחי אדמה, גזר, בצל), אך הם דורשים בישול מוקדם בתנור או במיקרו, לריכוך חלקי. אפשר להשתמש גם בירקות קפואים שהופשרו ונקצצו לפי הצורך.

פשטידת כרובית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ
1
כרובית בינונית, מגוררת גס או קצוצה דק
3
ביצים
500
גרם
קוטג' 5% שומן (2 מכלים)
1 1/2
כוס
גבינות מגוררות (צהובה, בולגרית, צ'דר וכו')
1/4
כוס
שקדים טחונים
1/4
כפית
אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור
1/4
כוס
בצל ירוק קצוץ + 2 כפות שמיר או אורגנו קצוץ - אפשרות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים, הגבינות, השקדים והתבלינים וטורפים היטב. מוסיפים את הכרובית ואם רוצים – גם את הבצל הירוק ועשבי התיבול, ומערבבים שוב. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. אופים 60-50 דקות, עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת והכרובית מתרככת. מוציאים ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








