שף
שף
תבשיל תפוחי אדמה וחומוס

תבשיל גרגירי חומוס ותפוחי אדמה בניחוח הודי

כמה דקות של הכנה קלה, עוד זמן מה של המתנה, ומתקבלת מנה טעימה, עם שורשים הודיים והווה ישראלי לגמרי. שקמה יעקבי מנבחרת המשפיעניות של שף מחממת את הבטן ואת הלב

פורסם:
תבשיל ביתי מעולה, במיוחד בימי החורף הגשומים, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה. המנה הזו מבוססת על מנה שאכלתי בהודו, אבל לקחתי אותה לכיוון יותר ישראלי ופחות בסגנון קארי, וזה יצא כל כך מוצלח!
טיפים:
  • רוצות לשדרג? הוסיפו לבישול צ'ילי מיובש או להגשה צ'ילי טרי קצוץ
  • אפשר להגיש על אורז, קוסקוס או פירה
  • אפשר לשלב בתבשיל עוד ירקות כמו ברוקולי, אפונה, כרובית ואחרים
  • למנה עיקרית יותר, אפשר להוסיף קציצות "בשר"

המרכיבים (4-6 מנות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים, אפשר משימורים או מוקפאים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח על פי טעם
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • להגשה: חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. במחבת עמוקה ורחבה לטגן בשמן הזית בצל עד שזהוב.
2. להוסיף תפוחי אדמה ולערבב דקה־שתיים.
3. להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב היטב.
4. לכסות במים, לסגור במכסה ולבשל 45 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
5. לקשט בכוסברה או פטרוזיליה ולהגיש.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן כל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button