משולשי כרשה במלית בשר וברוטב רימונים
כשר
בשרי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
משולשי כרשה במלית בשר וברוטב רימונים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 יחידות כרשה, מומלץ עבות וגדולות
למלית:
200
גרם
בשר טחון
1/2
כוס
אורז
1/4
כוס
פטרוזיליה קצוצה דק
2
כפות
פירורי לחם
1
כפית
פפריקה מתוקה
1/2
כפית
צ'ילי יבש
1/2
כפית
כמון
לרוטב:
3
כפות
רכז רימונים
3
כפות
סילאן
1/2
כפית
פפריקה חריפה
4
כפות
מיץ לימון
1
כוס
מים
מלח, פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מסירים את בסיס הכרשות וכן את חלקן העליון, הירוק, ונפטרים מהם (נשארים עם גלילים באורך כ־15 ס"מ). חותכים לאורך הכרשה חתך שיגיע עד למרכזה. בעזרת החתך מפרידים את הכרשה לעלים נפרדים. אם העלים נוקשים מדי לקיפול, מניחים אותם בתבנית, מכסים אותם במים רותחים, ממתינים כ־5 דקות ומסננים.
2. המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
4. מניחים סמוך לקצה הצר של מלבן הכרשה כף גדושה מהמלית. מקפלים את הכרשה למשולש לכיוון הצלע הרחבה וממשיכים לקפל אותה למשולשים מצד לצד – עד שמגיעים סמוך לקצה הנגדי. את קצה העלה תוחבים לתוך הקיפול האחרון. מניחים בתבנית ומכינים כך את כל הכמות.
5. הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. יוצקים לתבנית, על משולשי הכרשה ומכסים את התבנית במכסה מתאים או בנייר אפייה שעליו רדיד אלומיניום.
6. אופים כ־40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20-15 דקות, עד שהמשולשים מזהיבים. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.