שף
שף
עוגת תפוחים ושקדים

בעשר דקות: עוגת תפוחים ושקדים

עוגה מהירה בקערה אחת (עם ציפוי פטנט מפתיע), שיוצאת מהתנור ומתגלה כתענוג קלאסי ומעודן

פורסם:
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן צמחי
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
לציפוי
  • 2 תיונים בטעם שקדים או בטעם קינמון
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים רותחים
  • 150 גרם אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
  • אפשרות להגשה: שקדים קצוצים

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ במצב טורבו. משמנים את התבנית (אם מרפדים בנייר אפייה, משמנים אותו).
2. שמים בקערה גדולה את השמן והסוכר וטורפים היטב למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, קמח השקדים, הקינמון והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים (לעתים נוצר בקע במרכז העוגה, זה בסדר). מוציאים ומניחים לצינון.
4. בינתיים מכינים את הציפוי: משרים את התיונים במים הרותחים למשך 10 דקות. מוציאים אותם ומניחים לנוזל להצטנן לטמפרטורת החדר.
5. מוסיפים לתה את אבקת הסוכר ומערבבים למרקם אחיד וסמיך. אם צריך, מוסיפים עוד אבקת סוכר ומערבבים. מורחים על העוגה. אם רוצים, מפזרים שקדים קצוצים. מגישים.
  • משך ההכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד 5 ימים במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button