שף
שף
עוגת ליים פיסטוק

להמתיק את המצב: עוגה בחושה ליים פיסטוק

עוגה קלה להכנה עם טעם וניחוח מרענן ומודגש. אין לכם ליים? אפשר להחליף אותו בלימון

פורסם:
למה ליים? כי הטעם שלו שונה במעט משל אחיו הלימון וכי הוא מעניק לעוגה בישום חמצמץ ייחודי. אם אין ליים אפשר להחליף אותו בלימון.

המרכיבים
(1 תבנית אינגליש קייק)
  • 3/4 כוס (120 גרם) פיסטוקים טבעיים
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זרעי ענבים או קנולה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) משקה חלב סויה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ ליים סחוט
  • קליפה מגוררת מ־1 ליים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף חומץ 5%
לציפוי
  • 50 גרם אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
  • 2 כפות מיץ ליים
  • לפיזור: פיסטוקים טבעיים, קצוצים גס

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון את הפיסטוקים וקוצצים בהפסקות (פולסים) לשבבים גסים. מוציאים כשליש מהכמות ושומרים בצד.
3. מוסיפים לקערת מעבד המזון את הקמח, אבקות האפייה, הסודה לשתייה והסוכר ומעבדים עד שהפיסטוק טחון דק ומתקבלת אבקה אחידה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים את הפיסטוקים ששמרנו בצד ומעבדים קלות, לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית.
4. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
5. הציפוי: שמים בקערית את כל מרכיביו ומערבבים לקרם חלק (אם הוא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. אם הוא נוזלי, מוסיפים עוד אבקת סוכר). מזלפים את הקרם על העוגה. מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button