שף
שף
פררו רושה בגרסה ביתית

הגלגול הבא: הגרסה הביתית לפררו רושה

הממתק שהפך לקלאסיקה, הכדור האהוב שכולו שוקולד ואגוזי לוז, בווריאציה קלה וכייפית שאפשר להכין במטבח. ליאור משיח, מנבחרת המשפיעניות של שף, מתכוננת לפורים

פורסם:
כילדה, פורים היה החג האהוב עליי. הייתי מחכה לו בשקיקה: מחכה ללבוש את התחפושת, מחכה לבוקר שבו אמא תאפר אותי, ומחכה לערב לפני - שבו אמא תהפוך צלחת נייר, צלופן וממתקים לאוזן המן ענקית מפוצצת בכל טוב. תמיד קיוויתי שאקבל את משלוח המנות שלי בהגרלה, ואיכשהו, תמיד נפלתי על המשלוח של ההוא ששם במבות בשקית סנדוויץ' - אבל זה לא פגע באהבתי לחג או לנתינה.
עם השנים, החיבה למשלוחי מנות התחלפה בחיבה לאירוח. הפעם החלטתי להכין גרסה ביתית לממתק השוקולד האהוב פררו רושה – הוא מרשים להגשה וגם למשלוח.
המתכון כיפי ולא דורש המון זמן הכנה. אפשר להיעזר בילדים בגלגול תערובת האגוזים ובטבילה בשוקולד, ולהפוך את העניין לחגיגה שהם יזכרו, בדיוק כמו שאני זוכרת את הרגעים עם אמא שלי מחגי פורים.

המרכיבים (30-35 יחידות)
  • 300 גרם אגוזי לוז שלמים, קלופים
  • 60 גרם אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2 כוס (170 גרם) סירופ מייפל אמיתי
לציפוי
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות שמן זית
  • 140 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים או ברס (שברי אגוזים מסוכרים)
ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות במצב טורבו.
2. מפזרים את אגוזי הלוז על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 15–20 דקות. מוציאים ומניחים להם להתקרר.
3. שומרים בצד 30–35 מהאגוזים, הם יהיו הליבה של כדורי הפררו רושה.
4. את שאר אגוזי הלוז טוחנים במעבד מזון לקבלת מחית. מוסיפים קקאו, וניל, מלח ומייפל וטוחנים עד לקבלת בצק. בשלב זה העיסה תתחיל להגיר שמן - זה בסדר. חשוב שהבצק יהיה אחיד ושומני. אם אפשר למעוך את הבצק בידיים והוא שומר על צורתו - הוא מוכן.
5. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. משטחים כל כדור ל"פיתה", מניחים במרכזו אגוז קלוי וסוגרים היטב לכדור. מקררים כשעה לפחות להתייצבות.
6. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם שמן הזית בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מוסיפים את האגוזים הקצוצים (או הברס) ומערבבים.
7. לאחר שהכדורים התייצבו, נועצים קיסם בכל אחד מהם וטובלים בקרם השוקולד־אגוזים. מניחים בחזרה במגש. מצננים במקרר 15–30 דקות, להתייצבות (שומרים עד שבועיים במקרר או עד חודש במקפיא). מגישים, שולחים במשלוח המנות, או פשוט זוללים. בתיאבון!
  • ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button