אני אוהבת מאוד שילוב של אגסים עם גבינות. הוספתי לזה אשכולית אדומה שמעניקה טעם וגם צבע נהדר וגם שומר שנותן מעט טעמי אניס, וקיבלתי סלט לא פחות ממושלם. שימו לב, אפשר להכין את כל חלקי המנה (האגסים, הסלט והרוטב). עד 5 שעות מראש ולשמור בנפרד במקרר. משלימים את הרכבתה בסמוך להגשה.
המרכיבים (6 מנות)
- 3 אגסים גדולים
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות סוכר חום
- 20 גרם חמאה
- 1 אשכולית אדומה, מפולטת וחתוכה
- 1 שומר, פרוס לפלחים
- לעיטור: מעט עלי שומר
- 1 עיגול (כ־125 גרם) גבינת ברי אגוזים
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף חומץ תפוחים או חומץ בלסמי
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית חרדל חלק
- 1 שן שום, כתושה
- אפשרות: 1/2 כפית שמן שומשום
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. קולפים את האגסים, חותכים אותם לשישה פלחים ומגלענים. מניחים אותם בקערה מתאימה, מוסיפים את המים ומחממים במיקרוגל כ־7 דקות. מוציאים בזהירות ומעבירים את האגסים למסננת.
2. מחממים במחבת את הסוכר, עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה ונותנים גם לה להינמס. מוסיפים את האגסים ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עדין, עד שהם מצופים ומזהיבים מעט. מעבירים לצלחת ומניחים לצינון.
3. מפלטים את האשכולית וחותכים את השומר לפלחים. מניחים בצלחת הגשה. פורסים גם את הגבינה ומניחים עליהם. מפזרים את עלי השומר ומניחים את האגסים.
4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומשקשקים היטב למרקם אחיד. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מגישים.
פורסם לראשונה: 12:03, 26.01.25