
עוגת שוקו-דבש בעיטור רימונים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ
2 ביצים, גודל L או 3 ביצים גודל M
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (כמו דמררה)
1/2 כוס (180 גרם) דבש או סילאן
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (חלבי או טבעוני) או משקה חלב צמחי
אפשרות: 1 כף רכז רימונים
100 גרם חמאה מומסת או 100 מ"ל שמן קנולה
3 כוסות (420 גרם) קמח
4 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
אפשרות: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת לבישול או חלב או משקה חלב צמחי
1 כף שמן
גרגירי רימון
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת שוקו דבש בעיטור רימונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/syso3tqllxההכנה
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לבלילה אחידה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים הנוזליים: הדבש, היוגורט והחמאה (או תחליפיהם) וגם את רכז הרימונים (אם משתמשים), ומקציפים במהירות נמוכה.
3. מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, אבקת הסודה ואבקת האפייה, הקינמון והג'ינג'ר. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים קלות, מעבירים למקרר ומצננים עוד שעה לפחות.
5. הציפוי: מחלצים את העוגה מהתבנית (מומלץ להניח אותה על רשת). שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת (או תחליפיה) ומחממים על הכיריים או בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים. יוצקים על העוגה ומסייעים לקרם לגלוש כך שיזלוג גם על דופנותיה או שמצפים גם את הדפנות. מפזרים גרגירי רימון. מעבירים לצלחת הגשה ומאחסנים במקרר לפחות 10 דקות, עד שהשוקולד מתייצב מעט. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








