עוגת שושני שמרים לוטוס של בתיה שורק
כשר
חלבי
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
13
עוגת שושני שמרים לוטוס של בתיה שורק
(צילום: בתיה שורק)
מצרכים
16
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 30-32 ס"מ
לבצק:
חצי קילו (3.5 כוסות + כף) קמח
חצי שקית שמרית טריים (25 גרם) או כף שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב פושר
2 ביצים M
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
1/2 1 צנצנות ממרח לוטוס
50 גרם שוקולד לבן מגורד
לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
לקישוט:
2 כפות ממרח לוטוס
2 עוגיות לוטוס מפוררות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות לפיזור אחיד. מעבדים במהירות קלה ומוסיפים חלב וביצים ומעבדים עד לקבלת בצק מגובש. כעת מוסיפים בהדרגה את החמאה (קובייה אחת בכל פעם) עד שהיא נטמעת כולה בבצק. ממשיכים ללוש כ-8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד שמתנתק מהדפנות.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
3. בתום ההתפחה מורידים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-2 חלקים. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים ממרח לוטוס שחיממנו 10 שניות במיקרוגל, מפזרים מעל שוקולד לבן ומגלגלים לרולדה צפופה מאוד (מהחלק הארוך יותר במלבן). חוזרים על הפעולות גם עם הרולדה השנייה. מכסים ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
4. מוציאים את 2 הרולדות למשטח עבודה. חוצים כל אחת מהן לאורכה ומפרידים בין 2 הרצועות. חותכים מכל רצועה חתיכות באורך של כ-8 ס"מ ויוצרים מעין שבלול מכל חתיכה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה אחד ליד השני במרווח קטן להתפחה.
5. מכסים ומניחים להתפחה נוספת של כ-40 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו כ-25 דקות, או עד שהמאפה זהוב ויפה.
6. בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר, מסמיכים קלות ומניחים לסירופ להצטנן. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור מברישים בנדיבות בסירופ.
7. ממתינים מעט לצינון ומזגגים מעל העוגה ממרח לוטוס ומפזרים פירורי עוגיות לוטוס.
פורסם לראשונה: 15:46, 04.09.25