סלילי הזוקיני דלי הפחמימות מחליפים את הפסטה ומקלילים גם את מפלס הפחמימות וגם את כובד המנה

טעים, משביע ודל בפחמימות: "פסטה" מזוקיני ו"אורז" מכרובית

הגזמתם עם ארוחות החג? לרויטל פדרבוש יש בשבילכם מתכונים עם פטנטים להקלה בעומס הפחמימות אחרי החגים

פורסם:

"פסטה" מזוקיני עם עגבניות שרי

ערכים תזונתיים למנה: 290 קלוריות | 17 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון |17 גרם שומן |5 גרם סיבים | 5 גרם סוכרים
הפטנט: סלילי הזוקיני דלי הפחמימות מחליפים את הפסטה ומקלילים גם את מפלס הפחמימות וגם את כובד המנה.

החומרים ל-2 מנות:
  • 4 זוקיני
  • 3 כפות שמן זית
  • כ־15 עגבניות שרי ב־3 צבעים, חצויות
  • 4 שיני שום כתושות
  • כ־10 זיתי קלמטה חתוכים
  • פתיתי צ'ילי (לא חובה, לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור
להגשה:
  • חופן בזיליקום טרי
  • 1 כף (30 גרם) גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הזוקיני בעזרת קולפן או ספירליזטור, כך שמתקבלים סלילים דקים וארוכים בצורת פסטה.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ומקפיצים את עגבניות השרי במשך 4־5 דקות. מוסיפים את השום, הזיתים, הצ'ילי, המלח והפלפל.
  3. מוסיפים למחבת את סלילי הזוקיני ומקפיצים למשך 1־2 דקות נוספות. מפזרים מעל בזיליקום טרי וגבינת פרמזן ומגישים.

"אורז" כרובית מוקפץ עם ירקות

2 צפייה בגלריה
תוספת קלה ועשירה בירקות שבה הכרובית מחליפה את האורז עתיר הפחמימות
תוספת קלה ועשירה בירקות שבה הכרובית מחליפה את האורז עתיר הפחמימות
תוספת קלה ועשירה בירקות שבה הכרובית מחליפה את האורז עתיר הפחמימות
(צילום: דניאל לילה סגנון: נועה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 156 קלוריות | 20 גרם פחמימות | 4 גרם חלבון | 8 גרם שומן | 2 גרם סיבים תזונתיים | 2 גרם סוכרים
החומרים ל-4 מנות:
  • 1 כרובית בינונית (כ־250 גרם), מגוררת במגרדת גסה או במעבד מזון לפירורים בגודל אורז
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 3 שיני שום כתושות
  • קורט פתיתי צ'ילי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דבש
להגשה:
  • קשיו קלוי
  • בצל ירוק
  • כוסברה
הפטנט: תוספת קלה ועשירה בירקות שבה הכרובית דלת הפחמימות מחליפה את האורז עתיר הפחמימות

אופן ההכנה:
  1. מטגנים בסיר רחב את הבצל, הגזר והפלפל האדום. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, פתיתי הצ'ילי, הסויה והדבש לדקה אחת (זהירות שלא יישרף, כי השום עלול לקבל טעם מר).
  2. מוסיפים לסיר את פתיתי הכרובית ומקפיצים 5 דקות נוספות. להגשה, אפשר לקשט במעט קשיו, בצל ירוק וכוסברה.
קל עם רויטל: לבשל בריא בלי מאמץ
את רויטל פדרבוש אתם ודאי מכירים ככתבת הראשית של מגזין מנטה. אבל אם טרם התוודעתם למתכונים שלה, שהיא מפרסמת בעמוד האינסטגרם, ובהרחבה גם בבלוג שלה, כדאי לכם להציץ. עם רזומה של ספר אפייה מופחת קלוריות ("עד 160 קלוריות") ופיתוח של עשרות מתכונים, מביאה פדרבוש לא רק מתכונים קלי הכנה, נגישים מאוד ומחושבים קלורית, אלא גם לא מעט טיפים שימושיים וטריקים שמלווים כל מתכון ומתכון, שיעשירו את המטבח בידע תזונתי ובמיומנויות קולינריות.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button