מבזקים
דווחו לנו
חיפוש
ראשי
ידיעות+
חדשות
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
נדל"ן
אנרגיה
עוד
מנויים
ידיעות+
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
24/7 כל הכתבות
מבזקים
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
פודקאסטים
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
ישראל 2048
אנרגיה
אתרים נוספים
ynet Global
כלכליסט
ynet espanol
vesty
mynet
משחקים
טיסות זולות
GetPackage
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
פחמימות
עייפה כל הזמן? אלה המזונות שאת צריכה לסלק מהתפריט
ארוחות כבדות, פחמימות פשוטות, שומנים רוויים, מיצים ממותקים ועודף קפאין הם רק חלק מהדברים שגורמים לנו לרצות לישון. והדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה ממה להימנע ואיך הטיימינג של הארוחות משפיע על תחושת הכבדות
ליאורה חוברה
|
19.11.25
תוכן בשיתוף עם מכון אברהמסון הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
"לא נאבק יותר עם האוכל": כך נראים החיים אחרי הפרידה מהסוכר והפחמימות
40 אנשים מספרים איך שחררו את עצמם מהתלות בסוכר ופחמימות וחזרו להרגיש טוב - פחות כובד, יותר אנרגיה, ושליטה. כך נראים החיים ללא המאבק התמידי בדחפים
בשיתוף מכון אברהמסון
|
30.10.25
התמוטטות השרה השבדית: נפילת סוכר אצל אנשים בריאים - למה זה קורה?
היפוגליקמיה נתפסת כסיבוך מוכר אצל חולי סוכרת, אך מתברר שגם אנשים בריאים עלולים לחוות צניחה חדה ברמות הסוכר בדם – מצב שעלול להתבטא בסחרחורת, עייפות, ולעיתים גם באובדן הכרה. זה בדיוק מה שקרה לשרת הבריאות השבדית אליזבת לאן ביומה הראשון בתפקיד. מומחי כללית ולאומית מסבירים מתי עלולים לקרוס מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף ואיך נמנעים מזה
צור גואטה
|
14.09.25
תוכן בשיתוף עם מכון אברהמסון. הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
"הדחף לפיצות ובורקסים נעלם": הישראלים שניצחו את הפחמימות
איך נגמלים מהתלות בסוכר ובפחמימות? עשרה אנשים מספרים כיצד השילו ממשקלם וחזרו להרגיש קלילים, אנרגטיים ובשליטה - בלי להיאבק כל הזמן בדחפים
בשיתוף מכון אברהמסון
|
19.08.25
תוכן בשיתוף מכון אברהמסון, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
אחרי שנים של מאבקים, החשק לפחמימות נעלם, והמשקל ירד
הם ניסו כל שיטה – דיאטות, צום לסירוגין, תחליפים ותפריטים. אבל אף שיטה לא החזיקה, כל עוד הדחף לא נרגע. הכירו את הישראלים שהפסיקו להילחם באוכל, והחזירו לעצמם שליטה, קלילות ושקט, שהם לא חשבו שאפשריים
בשיתוף מכון אברהמסון
|
24.07.25
נמנעים מלחם? תחשבו שוב: הפחמימות שכדאי לשלב בתפריט
כבר שנים שפחמימות נחשבות עבור רבים כאויב האולטימטיבי של התזונה, ודיאטות רבות דוגלות בהסרתן מהתפריט. לעומת זאת, ארגוני הבריאות העולמיים טוענים שיש לא מעט פחמימות שדווקא כדאי לכולנו לאכול. זו הרשימה
גלית שניר
|
07.07.25
בלי לחם, פסטה וממתקים: האנשים שחיים בלי פחמימות
יוסי רצה להוריד במשקל, ארי הרגיש שהוא מכור למתוק ומורן גילתה שעדיף לה להימנע מגלוטן. שלושה אנשים שהוציאו את הפחמימות מהתפריט מספרים למה הם עושים את זה, מה הם אוכלים ביומיום, איך מגיבים בסביבה הקרובה וגם - איך מתמודדים כשמתחשק משהו מתוק?
נירית צוק
|
09.05.25
תוכן בשיתוף עם מכון אברהמסון, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
הניצחון של איתן: מהתמכרות למאפים להשלמת מרתון
מהתמודדות עם התמכרות למזון ועד לשינוי חיים מלא: חמישה אנשים משתפים כיצד הצליחו להשתחרר מהתלות בסוכר ופחמימות, לרדת עשרות קילוגרמים ולחזור לחיים בריאים ומאוזנים
בשיתוף מכון אברהמסון
|
16.03.25
חמישה מיתוסים על קלוריות וארוחות חג: איך ליהנות בלי להצטער
לא אוכלים מהבוקר, מנסים להימנע מפחמימות ומתעקשים להישקל בבוקר שאחרי. דיאטנית קלינית מפריכה את המיתוסים הנפוצים בנוגע לאכילה בחג, ומסבירה כיצד לתכנן את הארוחות בצורה מאוזנת
שירלי מלכה
|
02.10.24
המקררת, המחממת וזאת שטובה לאלרגיות: איזו פחמימה הכי מתאימה לך?
במקום להפוך את הפחמימות לאויב, כדאי לאפשר להן להשתלב בהתאם למה שהגוף מבקש. אלמוג גולד, נטורופתית ומומחית לאסטרטגיות אכילה, מסבירה בספרה החדש למה מי שחם לה צריכה לאכול תירס, זו שסובלת מעודף לחות תעדיף קינואה, ואלה שתמיד קר להן יוכלו להתחמם בעזרת כוסמת
אורית מרלין-רוזנצוייג
|
17.07.24
פחמימות - הטוב, הרע והלא-נורא: איך וכמה לאכול? המדריך המלא
פחמימות סובלות מתדמית תזונתית הפכפכה. מחד, הן טעימות ומשביעות. מאידך, יש דיאטניות שממליצות להפחית את צריכתן. הדיאטנית ד"ר סיגל פרישמן מכללית, מסבירה איך הפחמימות משפיעות על הגוף, מדוע כדאי להעדיף מזון עשיר בסיבים, האם הן ממכרות ואיך כדאי לצרוך אותן. רמז: אם תוסיפו לתפריט אגוזים או יוגורט, תאטו את קצב ספיגת הסוכר
ד"ר סיגל פרישמן
|
28.05.24
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות קשורות
לאשה
תזונה
ראש השנה
סוכרת
מזון
לחם
סוכר
ויטמינים
גמילה
ארוחה