בודהה בול אטריות שחורות ושעועית אדומה

בּוֹל בזמן: בודהה בול אטריות שחורות ושעועית אדומה

הטעם המר משפיע ישירות על אנרגיית הלב, שקרוי גם משכנה של הנשמה. מתכון לקערת בודהה בטעם מעושן מהצומח עם בוסט לקיץ מהרפואה הסינית

שפית אורחת: אביטל סבג
פורסם:
ברפואה הסינית קושרים את המשיכה שלנו לטעם מסוים למצב מערכת היחסים האנרגטית שלנו עם איברים מסוימים בגוף. כך למשל, הטעם החמוץ מקושר לאנרגיית הכבד, הטעם המר לאנרגיית הלב והמתקתק לקיבה. הטעם המר משפיע ישירות על אנרגיית הלב, שקרוי גם משכנה של הנשמה. ברפואה הסינית חשוב לאזן אנרגטית את הרגשות, בייחוד כשיש תקופה של עליות ומורדות. שימוש בטעמים המרירים או המעושנים יסייע לאזן תחושות אלה.
עוד מתכונים בריאים לקיץ:

בודהה בול אטריות שחורות ושעועית אדומה

ערכים תזונתיים למנה: 463.5 קלוריות | 60 גרם פחמימות | 11 גרם חלבון | 21.5 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
  • 1/2 חבילת אטריות אורז שחור
  • 1 כף שמן שומשום
לרוטב המעושן:
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שן שום מגוררת
להרכבה:
  • 1/2 כוס שעועית אדומה, מבושלת 
  • 1 גזר חתוך לגפרורים
  • 1/2 כוס פרחי כרובית טריים 
  • 2 עגבניות מיובשות, קצוצות  
  • 1 כוס תרד קצוץ
  • 1 כף צנוברים
  • פלח לימון

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות השחורות בסיר עם מים רותחים כ־3 דקות ומערבבים להפרדת האטריות. מניחים במסננת ושוטפים במי ברז קרים, מזליפים מעל את שמן השומשום ומערבבים.
  2. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
  3. מסדרים בקערת הגשה את האטריות, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ויוצקים את הרוטב מעל. מגישים עם פלח לימון.
אביטל סבג, בעלת קייטרינג הבוטיק "אביטליטי" ומחברת "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני בדרך הזן"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button