שייקים עם ערך מוסף

שלוש אבקות סופרפוד שיוסיפו בריאות וטעם לשייקים הקיציים

לוקומה תורמת לאיזון רמות הסוכר ולבריאות העיניים; אבקת המסקיט מפחיתה דלקתיות בגוף ומתגברת את מערכת החיסון; וסיב האינולין מסייע לעיכול תקין ולדיאטה. האבקות שכדאי מאוד להכיר ומה אפשר לעשות איתן במטבח

אפרת נבון
פורסם:
שייקים הם פתרון נהדר בקיץ לארוחת ביניים ואף כתחליף לארוחה, ואם משקיעים בהם את הרכיבים הנכונים - הם גם יתרמו לתזונה בריאה. הנה שלוש אבקות סופרפוד שימתיקו לכם את השייקים הקיציים ויוסיפו בריאות.
שימו לב! המינון המומלץ לכל שלוש האבקות האלה הוא 1־2 כפיות ביום. מכיוון שהן עשירות בסיבים העלולים לגרום לנפיחות בטנית - לא מומלץ לצרוך מעבר לכמות זו!
קראו עוד:

לוקומה - הזהב של האינקה

אבקת הלוקומה מכונה כך מכיוון שמקורה בפרי של עץ הגדל בדרום אמריקה וטעמו המתקתק מזכיר ריבת חלב.
5 צפייה בגלריה
פרי הלוקומה
פרי הלוקומה
פרי הלוקומה
(צילום: shutterstock)
למה כדאי לכם לצרוך אותה?
  • היא תורמת לאיזון רמות הסוכר בדם. למרות שהיא מתוקה, תכולת הסיבים שבה גורמת לה להיות בעלת ערך גליקמי נמוך. כמו כן היא מכילה אנזים מיוחד המונע את פירוק הפחמימות לסוכר פשוט.
  • מסייעת לתפקוד תקין של מערכת העיכול. בלוקומה יש סיבים מסיסים ובלתי מסיסים המסייעים לטיפול בעצירות ובשלשול ומזינים את חיידקי המעיים הטובים.
  • מפחיתה תהליכים דלקתיים וסרטניים בגוף. היא עשירה בנוגדי חמצון עוצמתיים כמו קרטנואידים ופוליפנולים הנלחמים ברדיקלים החופשיים שגורמים לתהליכי דלקת ולמוטציות בתאי הגוף.
  • תומכת בבריאות העיניים. הלוקומה עשירה בוויטמין C ובנוגדי חמצון ייחודיים בשם קסנתופילים, שיחד מסייעים לבריאות העיניים.
איך היא תמתיק לכם את המטבח: הלוקומה משתלבת נפלא בקינוחים מגוונים כמו עוגות, עוגיות, גלידות, סמוזיס, דייסות ומשקאות חמים. במתכונים שמכילים סוכר, אפשר להמיר אותו באבקת לוקומה ביחס של פי שניים (לדוגמה: במקום כפית סוכר יש להשתמש בשתי כפיות לוקומה).

מסקיט - הקרמל של הספורטאים

מקורה של אבקת המסקיט בעץ הגדל גם הוא בדרום אמריקה. מהפרי עצמו מפיקים את האבקה, שמזכירה טעם קרמלי.
5 צפייה בגלריה
מסקיט
מסקיט
מסקיט
(צילום: shutterstock)
למה כדאי לכם לצרוך אותה?
  • היא מפחיתה דלקתיות בגוף. הודות לחומצת השומן אומגה 3 שבה, הידועה בתכונותיה נוגדות הדלקת.
  • מסייעת לתפקודי המוח ובריאות הלב. אותה אומגה 3 תורמת גם לשיפור הזיכרון והריכוז ולבריאות המערכת הקרדיו־וסקולרית.
  • מתגברת את מערכת החיסון. המסקיט מכילה אבץ, שמסייע לחיזוק מערכת החיסון. בנוסף היא מכילה סיבים תזונתיים שמשמשים מצע לשגשוג חיידקי המעיים הטובים החיוניים למערכת חיסון (ועיכול) חזקה.
  • תורמת לחיזוק העצמות. היא מכילה שפע של סידן, מגנזיום, נחושת וברזל החיוניים לעצמות חזקות ובריאות.
  • חיונית לספורטאים, לצמחונים ולטבעונים. היא עשירה בחלבון איכותי מהצומח (30%) ומכילה את החומצה האמינית ליזין שאינה מצויה בהרבה מאכלים מהצומח.
איך היא תמתיק לכם את המטבח: מפיקים ממנה קמח מתקתק בעל תכונות הסמכה על ידי טחינת הזרעים שנמצאים בתוך הפולים. משתמשים בו להכנת קציצות, פשטידות, תבשילים, רטבים, פנקייק, דייסות, סמוזיס וגלידות ולהמתקת משקאות חמים וקרים.

אינולין - הפחמימה הלא משמינה

מדובר למעשה בסיב שמקורו בצמחים רבים, כמו ארטישוק, בננות, עולש, בצל, שום, שיבולת שועל, כרישה ועוד.
5 צפייה בגלריה
אינולין
אינולין
אינולין
(צילום: shutterstock)
למה כדאי לכם לצרוך אותו?
  • הוא מסייע לעיכול תקין. האינולין הוא סיב מסיס שמזרז את פעילות המעיים, מסייע בפינוי הפסולת מהגוף ומיטיב במצבים של עצירות. כמו כן הוא משמש מצע להתרבות חיידקי המעיים הטובים החיוניים למערכת עיכול מאוזנת.
  • תומך בשמירה על משקל תקין. יחד עם נוזלי הקיבה האינולין הופך למרקם ג'לטיני שמאט את פעולת הקיבה וכך תורם לתחושת שובע לזמן ממושך יותר.
  • מסייע באיזון רמות הסוכר בדם. האינולין הוא סוג של פחמימה שאינה מתעכלת בגוף. הוא אינו תורם קלוריות לגוף וגורם למזונות שהוא נאכל איתם להתעכל באיטיות, וכך מואטת גם עליית רמת הסוכר בדם.
  • מחזק את העצמות ואת השרירים. בתגובה לצריכתו המעי מייצר חומצות שומן קצרות שרשרת שמפחיתות את רמת החומציות במעי הגס, מה שגורם לעלייה בכושר הספיגה של סידן ומגנזיום, מינרלים החשובים מאוד לעצמות ולשרירים.
איך היא תמתיק לכם את המטבח: אבקת האינולין טובה להמרת חלק מכמות השומן והסוכר במתכונים שונים. בנוסף היא משפרת מרקמים של קינוחים קפואים כמו גלידה מכיוון שהיא מפחיתה את הקרח והופכת את המרקם לנימוח יותר. אפשר גם להוסיף אותה למאפים שונים כמו לחם ביתי ועוגות ולמשקאות כמו סמוזיס, שייקים, שוקו וקפה קר.
הידעת? חשוב לצרוך אינולין ממקור טבעי (המופק בדרך כלל מעולש) ולא כזה המופק באופן סינתטי, שעלול לגרום לבעיות עיכול שונות ואף להחריף את תסמונת המעי הרגיש.

מהמדף למטבח: 2 מתכוני קיץ מתוקים

שלגוני קקאו רואו־פוד
5 צפייה בגלריה
 שלגונים
 שלגונים
שלגונים
(צילום: shutterstock)
מה צריך (ל־8 מנות):
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 3 כפות חמאת שקדים (או שמן קוקוס או חמאת קוקוס)
  • 2 כוסות חלב שקדים
  • 10 תמרים מגולענים מזן מג'הול
  • 1 כפית אבקת לוקומה
  • 1 כפית אבקת מסקיט
  • 1 כפית אבקת אינולין
  • 1 כפית אבקת מאקה
  • קורט מלח הימלאיה
  • 1/4 כפית גרגרי וניל או
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
מה עושים:
  1. טוחנים היטב את כל החומרים בבלנדר חזק למרקם חלק.
  2. יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון אישיות, נועצים מקלות ארטיק ומקפיאים למשך כמה שעות.
  3. מוציאים את השלגונים מהמקפיא 5 דקות לפני האכילה ומחלצים מתבניות הסיליקון.
אבקת שוקו ביתית רב־תכליתית
מה צריך:
  • 1/2 כוס אבקת קקאו אורגנית
  • 1 כפית לוקומה
  • 1 כפית מסקיט
  • 1 כפית אינולין
  • 1 כפית אבקת מאקה
  • 1־3 כפות סוכר קוקוס (לפי הטעם)
מה עושים:
  1. מערבבים את כל האבקות ושומרים בצנצנת אטומה.
  2. משתמשים באבקה להכנת משקה שוקו חם או קר, קינוחים קרים ואפויים, סמוזיס, שייקים, ממרחים.
אפרת נבון, נטורופתית מוסמכת, מנהלת מרכז "תרפא" לבריאות טבעית ומחברת הספר "טעים לאכול בריא"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button