חלק מהפירות משחררים גזים טבעיים שגורמים לפרי או לירק שבא במגע עמם להבשיל מהר יותר וכך מקצרים את חיי המדף שלהם

איך בוחרים אבטיח מנצח – והדרך הנכונה לאחסן פירות וירקות במקרר

שוב המלון והמלפפון נרקבו בתוך יום? אילו פירות וירקות כדאי להרחיק זה מזה ואיזה פרי ישמח לעבור למקפיא? השיטות הכי טובות להארכת חיי המדף של ירקות ופירות בעונה החמה

עודכן: 19.08.21, 08:33
כמה פעמים רכשתם הקיץ פירות וירקות במחירי עתק, ובתוך יום או יומיים נאלצתם לזרוק אותם כי הם נרקבו במהירות הבזק? מזג האוויר החם והלח לא עושה חסד עם התוצרת החקלאית - הוא מאיץ את תהליך ההבשלה ומקצר את חיי המדף שלהם. כדי למנוע בזבוז מיותר רון יהודה שטרית מ"מושבניק", אתר המאגד תוצרת של עשרות חקלאים ישראלים, מסביר איך בחירה נכונה של פירות וירקות ואחסון מתאים יכולים להאריך את חיי המדף שלהם וכך לחסוך לכם בהוצאות על האוכל, ולסביבה - בהוצאות על הפסולת.
קראו עוד:

מלפפונים

בחרו מלפפונים מבריקים, מוצקים, ללא פגמים או קצוות רכים ובעלי קליפה כהה.
איך מאחסנים: במקרר, במגירת הירקות, והרחק מהעגבניות. הן מפרישות חומר שמזרז את הבשלת המלפפונים.
טיפ לחיים ארוכים: אפשר לשטוף ולייבש אותם לאחר הקנייה ולאחסן בשקית ניילון, אך החשוב ביותר הוא להניח בשקית נייר סופג לספיחת לחות עודפת.

עגבניות

8 צפייה בגלריה
עגבניות
עגבניות
עלי הגביע מזרזים את תהליכי הריקבון
(צילום: Shutterstock)
בחרו בעגבניות קשיחות בגוון אדום או אדום־בהיר וללא כתמים וסדקים על הקליפה.
איך מאחסנים: עגבניות בשלות אחסנו במקום קריר, יבש ומוצל, בשורה אחת ולא אחת מעל השנייה, כשהגביעים פונים כלפי מטה. ברגע שמכניסים את העגבניות למקרר הן צפויות להחזיק כשבוע.
טיפ לחיים ארוכים: לאחר הקנייה הסירו את עלי הגביע. הם מזרזים את תהליכי הריקבון של העגבנייה.  

מלון

העדיפו מלון בעל קליפה צהבהבה כשהרשת שעל הקליפה מלאה והקליפה חלקה וללא פגיעות. כדאי גם להריח את הפרי ולחפש ריח טרי ומתקתק.
איך מאחסנים: במקרר. מלון בשל מחזיק כשבוע במקרר כשהוא שלם, וכ־3־4 ימים לאחר שנחתך (עטפו את החלק החשוף בניילון נצמד).
טיפ לחיים ארוכים: הרחיקו את המלון מפירות אחרים, ואל תשאירו אותו בחוץ. חשיפה לחום מעודדת את הסוכרים שלו לצאת החוצה ומזרזת תהליכי הבשלה.

 אפרסקים

8 צפייה בגלריה
מתכון אפרסק
מתכון אפרסק
אל תשובו הביתה עם אפרסק בוסר, נוקשה וירקרק
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
צבע כתום־צהבהב מעיד על בשלות. אם מועד האכילה קרוב, בחרו באפרסקים רכים מעט, ואם אתם מתכננים לאכול אותם בעוד כמה ימים, בחרו במוצקים. בכל מקרה, אל תשובו הביתה עם אפרסק בוסר, נוקשה וירקרק.
איך מאחסנים: בטמפרטורת החדר הם יחזיקו מעמד 1־3 ימים, ובמקרר - 3־5 ימים.
טיפ לחיים ארוכים: אחסנו בנפרד מפירות וירקות אחרים. אפרסקים בשלים מדי אפשר לשטוף, לחתוך ולהקפיא בקופסה אטומה ולהשתמש בהם בשייקים או בעוגות עד כ־2־3 חודשים מיום ההקפאה.

ענבים

8 צפייה בגלריה
חשוב לוודא שהם בשיאם כבר בשלב הקנייה
חשוב לוודא שהם בשיאם כבר בשלב הקנייה
חשוב לוודא שהם בשיאם כבר בשלב הקנייה
(צילום: shutterstock)
הם אינם ממשיכים להבשיל לאחר הבציר שלהם ולכן חשוב לוודא שהם בשיאם כבר בשלב הקנייה. ענבים איכותיים הם מוצקים ונפוחים, והענפים שמחברים אותם ירוקים וגמישים.
איך מאחסנים: בחלק האחורי של המקרר בתוך האריזה המקורית - נשמרים עד כשבועיים. מחוץ למקרר הם ישרדו רק 3־5 ימים.
טיפ לחיים ארוכים: אל תשטפו אותם לפני האחסון במקרר - זה מזרז את תהליך ההבשלה.

שזיפים

בחרו שזיפים שמנמנים ומבריקים, לא קשיחים מדי אך גם לא רכים מדי. דלגו על שזיפים שהקליפה שלהם מצומקת, בעלת כתמים או סדקים חומים.
איך מאחסנים: בטמפרטורת החדר במקום מוצל, ולאחר ההבשלה מעבירים למקרר. השזיף הבשל יחזיק מעמד 4־5 ימים בקירור.
טיפ לחיים ארוכים: לשזיף הקפוא חיי מדף ארוכים במיוחד - עד כ־8 חודשים במקפיא. אז שטפו, גלענו, חתכו, שמרו בקופסה אטומה, ותוכלו ליהנות מהם גם בשייק החורפי.

אבטיח

8 צפייה בגלריה
אחסון פירות ירקות
אחסון פירות ירקות
חפשו את נקודת המגע של האבטיח עם הקרקע - הצורה צריכה להיות סימטרית וללא שקעים
(צילום: shutterstock)
בחרו אבטיח מבריק וקשיח וחפשו על הקליפה כתם בהיר צהבהב שנוצר בנקודת המגע של האבטיח עם הקרקע. הצורה צריכה להיות סימטרית וללא שקעים, והגבעול צריך להיות חום ויבש.
איך מאחסנים: בטמפרטורת החדר במשך כשבוע. ברגע שהאבטיח נפתח ונחתך, יש לאחסן אותו במקרר, עטוף בניילון נצמד. אבטיח חתוך יחזיק מעמד 3־5 ימים.
טיפ לחיים ארוכים: אחסנו את האבטיח במקרר כשהוא חתוך לחתיכות גדולות בתוך קופסת פלסטיק אטומה היטב.

תפוחים

8 צפייה בגלריה
תפוחים
תפוחים
ותרו על אחסון בשקית
(צילום: Shutterstock)
העדיפו תפוחים בעלי קליפה מבריקה, ללא כתמים ופגיעות ובמרקם קשיח. אם יש אפילו רק חלק קטן רך על הפרי, סימן שהוא כבר בשלבי ריקבון ומרקמו קמחי.
איך מאחסנים: בטמפרטורת החדר הם יחזיקו מעמד כשבוע. אחסון בקירור יאריך את חייהם משמעותית - עד כחודש ימים.
טיפ לחיים ארוכים: ותרו על אחסון בשקית - זה יאיץ את תהליך ההבשלה - ואחסנו בנפרד מפירות וירקות אחרים.

בננות

8 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
אחסון במקרר יוביל להופעת כתמים וריקבון
(צילום: Shutterstock)
חפשו אשכול בננות עם קליפה חלקה, ללא חבורות, כתמים ופצעים, וקנו לפי מועד הצריכה - צהובות לצריכה מיידית וירוקות לצריכה עתידית.
איך מאחסנים: בטמפרטורת החדר ובמקום מוצל. אחסון במקרר יוביל להופעת כתמים וריקבון.
טיפ לחיים ארוכים: אחסנו בנפרד מפירות וירקות אחרים, והשאירו אותן באוויר הפתוח. בננות בשלות מדי אפשר לחתוך ולשמור במקפיא בקופסה אטומה עד 6 חודשים.

הפרד ומשול: פירות וירקות שכדאי להרחיק זה מזה

חלק מהפירות משחררים גזים טבעיים שגורמים לפרי או לירק שבא במגע עמם להבשיל מהר יותר וכך מקצרים את חיי המדף שלהם. לכן כדאי להפריד את הפירות והירקות מדיפי הגזים מאלה שרגישים להם.

פורסם לראשונה: 08:28, 11.08.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.