בודהה בול טופו, כוסמת וירוקים בפסטו

בּוֹל בזמן: בודהה בול טופו, כוסמת וירוקים בפסטו

הטעם החמוץ משפיע ישירות על אנרגיית הכבד, והרפואה הסינית מייחסת חשיבות רבה לפינוי של הפסולת החומרית והרגשית ממנו. מתכון לקערת בודהה מהצומח עם בוסט לקיץ מהרפואה הסינית

שפית אורחת: אביטל סבג
פורסם:
ברפואה הסינית קושרים את המשיכה שלנו לטעם מסוים למצב מערכת היחסים האנרגטית שלנו עם איברים מסוימים בגוף. כך למשל, הטעם החמוץ מקושר לאנרגיית הכבד, הטעם המר לאנרגיית הלב והמתקתק לקיבה. הטעם החמוץ משפיע ישירות על אנרגיית הכבד, והרפואה הסינית מייחסת חשיבות רבה לפינוי של הפסולת החומרית והרגשית ממנו. השאיפה: לשלוט ברגשות שלנו, בייחוד על ויסות כעסים מכל סוג שהוא.
עוד מתכונים בריאים לקיץ:

בודהה בול טופו, כוסמת וירוקים בפסטו

ערכים תזונתיים למנה (כולל 2 כפות מהרוטב): 274.5 קלוריות | 19.5 גרם פחמימות | 14 גרם חלבון | 15.5 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
  • 1/2 חבילת טופו, חתוך לקוביות
לפסטו:
  • 2 כוסות עלי בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כוס צנובר
  • קורט מלח
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
להרכבה:
  • 1/2 כוס כוסמת ירוקה, מבושלת
  • 1/2 כוס פולי סויה טריים, חלוטים קלות
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה, חלוטה וחתוכה ל־3
  • 1/2 כוס כרוב לבן, חתוך לרצועות דקיקות  
  • 4 עלי חסה לליק
  • 1/2 לימון מפולט, קצוץ
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה  
  • 1 כף שומשום שחור
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המצרכים של רוטב הפסטו במעבד מזון לקבלת רוטב חלק. יוצקים כף מהרוטב על קוביות הטופו, מערבבים ומניחים למשך 10 דקות לספיגת טעמים.
  2. מניחים את הטופו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 20 דקות.
  3. מסדרים את הטופו בקערת הגשה ומוסיפים את כל יתר המרכיבים. יוצקים כף נוספת מהרוטב ומגישים. את יתרת הרוטב שומרים במקרר (מתאים כממרח ללחם, לפסטות, לסלטים או כמשרה).
אביטל סבג, בעלת קייטרינג הבוטיק "אביטליטי" ומחברת "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני בדרך הזן"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button