מורן שטרום
נבחרת הוולנס
יום הטבעונות העולמי שצוין השבוע הוא הזדמנות לבחון את הבחירות התזונתיות שלנו

היזהרו מלהפוך ל"טבעוני פחמימתי": לא כל מה שטבעוני הוא בהכרח בריא

שוקלים מעבר לתזונה טבעונית? לנטורופתית מורן שטרום יש שלושה כללי מפתח איך לעשות את זה נכון - וגם מתכון מנצח למנה טבעונית מחממת ומנחמת

מורן שטרום
פורסם:
זה לא סוד שיותר ויותר אנשים מחליטים לבחור בטבעונות, רבים מהם בגלל סיבות אידיאולוגיות ואחרים בגלל סיבות בריאותיות. שורה ארוכה של מחקרים הוכיחה שבקרב טבעונים נמצא שיעור נמוך יותר של סוכרת מסוג 2 וירידה בסיבוכי מחלות לב וכלי דם. ואם לא די בכך, אכילת ירקות, פירות, דגנים וקטניות באופן יומיומי מכילה פחות קלוריות ושומן בהשוואה לאכילת שניצלים, המבורגר ונקניקיות כמובן.
יום הטבעונות העולמי שצוין השבוע הוא הזדמנות לבחון את הבחירות התזונתיות שלנו, וגם לקחת בחשבון שלא כל מה שטבעוני בהכרח גם בריא, ולכן, אם עושים צעדים לכיוון הטבעונות - חשוב לבחור באכילה טבעונית בריאה.
קראו עוד:
איך עושים את זה?
1. נזהרים מעודף פחמימות
לא היינו רוצים להמיר את הדג בצלחת בפסטה ואת קציצות הבקר באורז לבן. לא משנה מאיזו סיבה בחרתם לעשות את השינוי, זכרו שהמטרה היא להיות בריאים יותר ושהמרכיב העיקרי בגוף שלנו הוא חלבון. לכן יש חשיבות גדולה לדאוג להמשך אספקת חלבון מהצומח.
2. מספקים לגוף חלבון מלא
על ידי אכילה של טופו, קינואה, טמפה ואדממה בארוחה תספקו לגוף חלבון מלא. שילוב של דגן וקטנית גם יעשה את העבודה מצוין. מדובר בשילובים מוכרים כמו מנת מג׳דרה המשלבת עדשים (קטנית) עם אורז (דגן), או אפילו שילוב פשוט כמו פרוסת לחם מלא (דגן) עם חומוס (קטנית).
3. מרבים באכילת ירקות ופירות מכל הצבעים
להשלמת התפריט הטבעוני הבריא חשוב לצרוך מגוון גדול ככל האפשר של ירקות ופירות כדי להעניק לגוף מגוון של סיבים תזונתיים החשובים לבריאות המעי.

חורשט סבזי טבעוני

כשהחורף בפתח, אנחנו רוצים לעבור לתפריט שגם יחמם אותנו, ואין כמו מנה משביעה, מזינה, מחממת ומנחמת של חורשט סבזי, העשירה בוויטמינים, מינרלים והמון סיבים. קבלו אותה בגרסה הטבעונית, כשהשילוב של האורז עם השעועית מספק חלבון מלא.
2 צפייה בגלריה
חורשט סבזי
חורשט סבזי
חורשט סבזי טבעוני
(צילום: מורן שטרום)
מה צריך?
  • 2 כפות שמן זית בטעם עדין
  • 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
  • שמיר, כוסברה ופטרוזיליה - צרור מכל ירק
  • 300 גרם עלי תרד
  • 1/2 צרור סלרי אמריקאי, כולל עלים
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 3 יחידות לימון פרסי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית כורכום
  • 400 גרם שעועית אדומה מבושלת
  • 500 מ״ל מים רותחים
מה עושים?
  1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את קוביות הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הלימון הפרסי.
  2. שוטפים וקוצצים את כל הירוקים, כולל גבעולים, מוסיפים לסיר ומבשלים במשך 7-5 דקות.
  3. מוסיפים את השעועית האדומה והתבלינים, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד כ-7 דקות.
  4. מוסיפים את המים הרותחים ומיץ הלימון. מבשלים על אש נמוכה כשעה עם מכסה סגור, עד שיתקבל תבשיל מצומצם בנוזלים. בודקים מדי פעם האם יש צורך להוסיף מים. מומלץ להגיש עם אורז בסמטי או יסמין.
למתכונים נוספים וטיפים לחיים בריאים, כנסו לאתר של מורן
כרטיס ביקור נבחרת ה-Wellness וולנס מנטה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button