קציצות טופו ברוטב "שייק" ירוק

מתכון בריא אחד בשבוע: קציצות טופו ברוטב "שייק" ירוק

אחרי שהתברר שסויה זה מזון בריא ובטוח למאכל, חגי לפלר, "הספורטאי הטבעוני", מציע מתכוני פטנט שיהפכו את הטופו הבריא אך המשעמם למסעיר במיוחד - ולא רק לטבעונים

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
טופו, אחד המקורות הפופולריים לחלבון מן הצומח, עשוי מפולי סויה, הקטנית העשירה ביותר בחלבון שמכילה את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות משמעותית, ולכן נחשבת לחלבון מלא (עם 8 גרם חלבון ל-100 גרם טופו). למרות שבעבר נחשבה הסויה למזון שנוי במחלוקת ונחשדה כגורם העלול להאיץ סרטנים הורמונליים ולגרום להשפעות שליליות על גדילת ילדים, הרי שמחקרים רבים שבוצעו בעשור האחרון שינו את התמונה והראו שלא זו בלבד שאין יסוד לחשש זה - למעשה ההפך הוא הנכון.
עוד מתכוני טופו של חגי לפלר:

קציצות טופו ברוטב "שייק" ירוק

ערכים תזונתיים למנה: 396 קלוריות | 31 גרם פחמימות | 23 גרם חלבון | 12.5 גרם שומן | 3 מנות
זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 15 דקות
החומרים ל-3 מנות
לקציצות:
  • 300 גרם טופו
  • 3 כפות (40 גרם) קמח כוסמת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 שן שום כתושה
לרוטב:
  • 1 צרור קייל
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 כוסות תרד טרי
  • 1/2 ראש ברוקולי (170 גרם), מופרד לפרחים
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית גרעיני כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 8 שיני שום
  • 1 פיסת ג'ינג'ר כתושה בגודל חצי ס"מ
  • 1/4 פלפל חריף (לא חובה)
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הטופו עד לקבלת עיסה במרקם גרגרי. מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות.
  2. יוצרים בעזרת ידיים רטובות קציצות בגודל כדור פינג פונג מעיסת הטופו.
  3. מניחים את הקציצות בתבנית אפייה משומנת במעט שמן זית ומזליפים מעט שמן זית מלמעלה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית גריל עליון כ־15 דקות, עד שהן משחימות.
  5. הרוטב: טוחנים בבלנדר את העלים ואת הברוקולי יחד עם כוס מים, עד לקבלת שייק ירוק ללא גושים.
  6. מחממים במחבת עמוקה ורחבה את שמן הקוקוס. מוסיפים את זרעי הכוסברה ואת זרעי הכמון ומטגנים כמה שניות על להבה נמוכה.
  7. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, הג'ינג'ר, הפלפל החריף והמלח ומטגנים עוד כ־2־3 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב (נזהרים שהשום לא יישרף).
  8. מוסיפים את השייק הירוק, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה. מבשלים את הרוטב כ־2־3 דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
  9. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומסירים מהאש. מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה, סחיטה הגונה של מיץ לימון ומעט יוגורט טבעוני מעל.
הספורטאי הטבעוני
חגי לפלר הוא הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" שמציע מתכונים וטיפים לבישול טבעוני טעים ובריא בראייה ספורטיבית. הוא בוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט, מאמן לריצות ארוכות ואימון פונקציונלי, מרתוניסט וספורטאי פעיל. מלווה תזונתית ומאמן אונליין במסגרת "אתגר החיטוב הטבעוני".
2 צפייה בגלריה
חגי לפלר הספורטאי הטבעוני מתכוני טופו
חגי לפלר הספורטאי הטבעוני מתכוני טופו
חגי לפלר, הספורטאי הטבעוני
(צילום: דדי אליאס)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button