מאפים אישיים על בסיס טורטיות במילוי טופו, גבינת שקדים ועגבניות

מתכון בריא אחד בשבוע: "לזניה" מאפינס ללא גלוטן וחלב

מאפים אישיים על בסיס טורטיות במילוי טופו, גבינת שקדים ועגבניות שאופים בתבנית שקעים - דרך מעולה ואסתטית לאכול ארוחה מלאה, מאוזנת ובריאה

שף אורח: חגי לפלר
פורסם: 27.06.22, 09:09

"לזניה" מאפינס

ערכים תזונתיים למאפה אישי: 124 קלוריות | 12 גרם פחמימות | 6 גרם חלבון | 5.5 גרם שומן | 3 גרם סיבים תזונתיים | 12 מאפינס בקוטר 6 ס"מ
החומרים ל-12 מאפים:
  • 6 טורטיות (אפשרות ללא גלוטן)
  • מעט שמן לשימון
למלית:
  • 1 חבילה טופו במרקם רך
  • 100 גרם גבינת שקדים קשה מלוחה (קנויה או ביתית)
  • 2/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 12 עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • 12 עגבניות שרי צהובות, חצויות
  • 2 כפות עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 1/2 בצל חצוי ופרוס דק
  • עלים קצוצים מ־3 גבעולי בזיליקום
  • עלים מ־10 גבעולי פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת יבשה וקולים את הטורטיות כחצי דקה מכל צד (זה יעניק להן גמישות).
  2. קורצים מכל טורטייה 2 עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומברישים בשמן משני הצדדים.
  3. מרפדים את תבנית המאפינס בעיגולי הטורטיות המשומנים.
  4. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית וממלאים כל טורטייה ב־2 כפות מהמלית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
עוד מתכונים לפיקניק טבעוני או נשנוש בריא בבית:
חגי לפלר הוא הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
כלים וטקסטיל: קסטרו הום
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.