פסטה של בריאלי

מתכון בריא אחד בשבוע: פסטה ברוטב סופר-פסטו

אז מה אוכלים אחרי החגים? אריאל בן חמו ("בריאלי"), הקונדיטורית שעשתה שינוי מעולם המאפים והמתוקים למטבח הבריא, מציעה מתכונים קלילים ובריאים. הירקות (והבריאות) כבר כלולים

שפית אורחת: אריאל בן חמו (בריאלי)
פורסם:
כקונדיטורית הכירה אריאל בן חמו את עולם המאפים והמתוקים מצדו הקלאסי והפחות בריא. אבל לאחר שהתקשתה למצוא מתכונים נגישים המתבססים על חומרי גלם בריאים, החליטה לפתח מתכונים כאלה בעצמה. כך נולד לו הבלוג שלה ”בריאלי”, ובהמשך גם העמוד המצליח באינסטגרם, שמציעים מתכונים במגוון קטגוריות, מללא גלוטן וללא סוכר ועד טבעוניים או קטוגניים. המקום הנכון לכל מי שרוצה לעשות צעד למטבח הבריא.
2 צפייה בגלריה
בריאלי פסטה
בריאלי פסטה
בריאלי - אריאל בן חמו
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
עוד מתכונים בריאים לאחרי החגים:

פסטה ברוטב סופר-פסטו

ערכים תזונתיים למנה: 764 קלוריות | 89 גרם פחמימות | 21 גרם חלבון | 36 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
  • 1 חבילת ספגטי מקמח כוסמין מלא
לרוטב:
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 חבילה (200 גרם) תרד בייבי
  • 1/2 שקית ברוקולי קפוא
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או צנוברים
  • 1/3 כוס שמנת לבישול 10%
אופן ההכנה:
  1. מסירים את הגבעולים העבים והגסים מהבזיליקום, שוטפים ומייבשים.
  2. מכניסים למעבד המזון את הבזיליקום, התרד, הברוקולי, השום, המלח גס, הפלפל השחור, מיץ הלימון, גרידת הלימון ו־1/4 כוס שמן זית (שומרים 1/4 כוס בצד) ומפעילים בפולסים קצרים, עד שהעלים נקצצים.
  3. מוסיפים את האגוזים ואת 1/4 כוס שמן הזית שנשאר וממשיכים לטחון בפולסים לקבלת רוטב במרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומשאירים כוס ממי הבישול בצד.
  5. מעבירים את הפסטה ואת רוטב הפסטו למחבת רחבה לבישול קצר, ומוסיפים השמנת ומי הפסטה (במידת הצורך) כדי "לפתוח" ולדלל את הרוטב.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button