כחלק מהניסיון להרגיע את הרוחות בלוד, אירח הערב (יום שלישי) מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי במטה משמר הגבול שבעיר את בכירי הציבור הערבי בלוד ורמלה, עם הפנים ליום שאחרי מבצע "שומר החומות". הוא הבטיח: "נמצה את הדין עם כל הטרוריסטים, מבחינתי זה טרוריסטים משני הצדדים".
אמירה זו כבר הניבה תגובה חריפה מצד השר לביטחון פנים אמיר אוחנה שצייץ: "התבטאות מקוממת של המפכ"ל שלא הייתה צריכה להיאמר. כדי לטפל בבעיה צריך להכיר בה: פורעים ערבים תקפו יהודים, שוטרים, בתי כנסת. המדיניות היא לנהוג בתקיפות מול הפורעים הטרוריסטים. אין ולא הייתה סימטריה. כן, גם המעטים שתקפו ערבים – יטופלו בחומרה. מפה ועד 'שני צדדים' ארוכה מאוד הדרך".
רב-ניצב שבתאי אמר כי יציג לממשלה מודל לערים המעורבות שיכלול אמצעים טכנולוגיים כמו רחפנים אוטונומיים. "זה אומר שאנחנו הולכים על עיקרון של ערים בטוחות עם מערכת טכנולוגית שתדע לעקוב, לראות, להתריע", אמר רב-ניצב שבתאי, "עם אמצעים טכנולוגיים מתקדמים שיידעו להגיע למוקדים בעייתיים במידת הצורך".
הוא הוסיף כי כוח האדם יתוגבר "הן ברמת הפיקוח העירוני וברמת השוטרים, שיידע לתת מענה ולשמור על מרקם החיים של כל האוכלוסייה הנורמטיבית". עוד אמר כי למשטרה יש חשבון פתוח עם הפורעים: "נמצה את הדין עם הטרוריסטים משני הצדדים".
"אנחנו אחרי שבוע לא פשוט. לא לתושבים ולא למשטרת ישראל", אמר המפכ"ל, "האירועים שהתחילו פה בלוד, אותה חבית חומר נפץ שהתנפצה, הקרינה לכל רחבי מדינת ישראל - לערים המעורבות הנוספות ועל מקומות נוספים - מה ששאב את כל המשאבים של משטרת ישראל על מנת לחזור ולהשליט את הסדר על כנו בכל רחבי הארץ ובעיר לוד".
לדבריו, "אין ספק שמבחינת העיר, אני חושב שאתם חוויתם פה סדרי גודל של כוחות שלא היו אי פעם בעיר הזו, אבל זה חלק מהמחויבות שלנו לעשות כל שביכולתנו על מנת להשיב את הסדר על כנו". עוד אמר המפכ"ל: "מה עשינו פה? קודם כל, חצצנו בין הניצים. הגענו למצב חסר תקדים במדינת ישראל - הוצאת צו מניעת תנועה של אנשים ברחובות. אני לא זוכר שהיה דבר כזה אי פעם, חוץ מאזורים אחרים שהם לא בתחומי ישראל. זה צעד חריג".
"האירועים האלה יצרו פער ותהום שאף אחד מאיתנו לא רצה להגיע אליהם", המשיך רב-ניצב שבתאי. "נכון, היו הצטברויות של כעסים ומשקעים כאלה ואחרים, אבל היה פה דו-קיום שהיווה דוגמה להרבה מאוד מקומות אחרים בארץ; גם ברמלה וגם בלוד - והיה אפשר להתפאר בהם בכל מיני תהליכים משותפים. ייקח לנו הרבה זמן לשקם את מערכת היחסים בעקבות הזעזוע שקרה ולייצר עוד פעם את האמון כדי להתחיל דרך חדשה. נרצה או לא נרצה, יהודים וערבים היו פה לפני יחד ויהיו פה עוד הרבה שנים יחד, אז יש לנו שתי אפשרויות - או לחיות יחד באחווה ובשלום, או לחיות בתחושת פחד האחד מהשני".
המפכ"ל התייחס לאירועים האלימים שהסתיימו בין היתר בלינץ' שבו נרצח יגאל יהושע, תושב העיר: "בהזדמנות הזאת אני גם אומר שאנחנו נמצה את הדין עם כל הטרוריסטים - משני הצדדים; נמצה את הדין עם כל מי שהפר את הסדר, עם כל מי שעשה ונדליזם, וזה לא משנה כרגע אם זה יהודים או ערבים. בימים האחרונים עצרנו לא מעט חשודים. אלה האנשים שהפרו את השלווה של כולנו והתפקיד שלנו הוא להוקיע אותם מהחברה".
"פה מגיע גם החלק שלכם", סיכם המפכ"ל, "כי לבד משטרת ישראל לא תוכל לטפל בסוגיה הזו. אם מישהו יחרוג מהנורמה - התפקיד שלי בתור המפכ"ל הוא לשים עליו את היד. אבל אנחנו רוצים לחיות בשלום ולחיות יחד, לקדם פרויקטים, לשבת באותו בית ספר וגן שעשועים ולהיות חברים. כולנו אזרחים שווי זכויות, לא משנה מהי הדת, המין או הגזע".