היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 פתחה הערב (יום א') באופן רשמי בחקירה נגד יהודה משי זהב, בחשד לביצוע עבירות מין.
2 צפייה בגלריה
יהודה משי זהב
יהודה משי זהב
יהודה משי זהב
(צילום: אלכס קולומויסקי)
נגד משי זהב נחשפו בימים האחרונים שורת עדויות על תקיפות מיניות מצדו, בין היתר של קטינים, בעקבות פרסום תחקיר בהארץ. הפתיחה בחקירה באה בעקבות התייעצויות בנושא שקיים ראש אגף החקירות במשטרה ניצב יגאל בן שלום.
ניצב בן שלום הנחה במקביל להוציא את תיק החקירה הקודם בגין הטרדה נגד משי זהב, שנסגר לאחר שהאישה סירבה להתלונן, ולבחון מחדש את העדויות. במשטרה עדיין ממתינים לראות אם תהיה תלונה חדשה נגדו, שתמריץ את ההליך. נכון לעכשיו, מאז פורסמו העדויות הראשונות על מעשיו של משי זהב, לא הוגשה למשטרה תלונה עדכנית בנושא.
בתוך כך, משרד החינוך הנחה את חברי ועדת פרס ישראל למפעל חיים שלא להגיב לפרשה או להתראיין לגביה. גם חברי הכנסת, מלבד מרב מיכאלי ותמר זנדברג, לא התייחסו כלל לעניין. משי זהב, נזכיר, ויתר על זכייתו בפרס ישראל בעקבות פרסום העדויות, וגם השעה את עצמו מתפקיד יו"ר זק"א. עם זאת, הוא לא לקח אחריות ולא הודה במעשיו, ואף טען כי מדובר ב"עלילות לא-מבוססות שנחזות יותר כרכילות וסגירת חשבונות".

"סוד גלוי" בחברה החרדית

אמש נחשפו ב-ynet עדויות נוספות נגד משי זהב, שבכולן מתואר כיצד אופיו ומעשיו היו בבחינת "סוד גלוי" בקרב רבים בחברה החרדית. כך למשל, דבי סיפרה כי קיבלה הודעות מיניות ממשי זהב. אצלה זה קרה כשהייתה בת 16 ושודכה לאחד מחבריו הטובים של משי זהב - מה שלא הפריע לו לדבריה לשלוח לה הודעות מיניות. "הייתי מאורסת בגיל 16 לבחור, והוא הכיר לי את יהודה", אמרה. "זה היה כשהתחיל הפייסבוק לפני 13 שנים, והוא התחיל לשלוח לי הודעות מיניות מוזרות ושאל אותי אם חוויתי אורגזמה".
"אני לא יכולה לשכוח את זה", הוסיפה דבי. "הייתי בהלם. הראיתי את זה לארוס שלי אז, והוא צחק. הוא אמר שכולם יודעים שהוא סוטה וזה היה סוג של בדיחה בין החבר'ה שהוא סוטה. באיזשהו שלב הפסקתי לענות לו".
יעקב (שם בדוי), סיפר כי היה בעבר חבר קרוב של משי זהב, ואמר שהכיר את הטענות זמן רב. "לא ראיתי אף פעם בעיניים שלי מה שהוא עשה אבל כולם ידעו ודיברו שהוא מתעסק עם גרושות, נשואות וילדים. חבר סיפר לי שהוא התעסק גם איתו וניסה לשכב איתו. אמרו שהוא סוטה גדול", סיפר. "אני סולד מהמשפחה הזו. משפחת פשע אנחנו קוראים להם. אני מאמין שככל שיעברו הימים אנשים יספרו עוד ועוד".

"היום בבית כנסת כולם דיברו על זה. חברים טובים שלו מזק"א סיפרו שאמרו לו שאם הוא ירוץ לכנסת, ישר הכול יצוף והם הזהירו אותו, אבל הם לא חשבו שזה ייצא כשהוא יזכה בפרס ישראל. הוא בעצמו לא האמין. אנשים התקשרו אליו והזהירו אותו שהולכת לצאת עליו כתבה והוא אמר 'שידברו', הוא תמיד אמר ש'כל עוד מדברים עליי, לא משנה אם רע או טוב העיקר שמדברים'. זה היה המוטו שלו", אמר יעקב. לדבריו, "משי זהב לא האמין שזה יגיע לממדים האלה. אני בעצמי הייתי בשוק שביום שישי הוא ויתר על הפרס. זה כבר אומר שהוא מודה ומפחד שיצוצו עוד סיפורים".
פריידי גולדשטיין (29) מתל אביב הייתה בת 18 כשקיבלה הודעת מיניות מיהודה משי זהב. "הייתי עדיין חרדית, ולא הבנתי מה זה מיניות בכלל", אמרה. "יום אחד קיבלתי הודעה מיהודה משי זהב והוא כתב לי שהוא רוצה לפגוש אותי. אמרתי לו שאני לא מעוניינת. מצד אחד הוא איש מאוד מוכר וסקרן אותי מה הוא רוצה ממני, ואולי הרגשתי אפילו כבוד שהוא מדבר איתי. מצד שני, כשאמרתי לו שאני לא רוצה להיפגש איתו, הוא התחיל לתאר לי מה הוא יעשה לי כשניפגש. הוא כתב לי 'אני אשים אותך על השולחן ואז אני אחדור אלייך מאחורה'".
2 צפייה בגלריה
נגה טל
נגה טל
נגה טל. "כולם ידעו"
"הייתי מזועזעת", הוסיפה. "זה היה לפני עשר שנים ואני בדרך כלל לא זוכרת דברים כאלה, אבל זה השאיר בי טראומה כי בתור חרדית לא הכרתי את סגנון הדיבור הזה. כשדיברתי על כך עם אנשים, כולם אמרו לי שהוא סוטה והוא מתעסק עם קטינות. אף אחד לא היה מופתע. איך הוא מעז לקבל פרס כשיש מאחוריו קופת שרצים שכזו?".
נגה טל (32), מוזיקאית ופעילה חברתית, מספרת כי "יהודה משי זהב גדל במאה שערים בניין ליד סבא וסבתא שלי. הייתי מבקרת את הסבים שלי הרבה ומשחקת עם ילדיו של משי זהב. כולם בשכונה ידעו על ההתנהלות של המשפחה שלו. עם השנים נחשפו באוזניי סיפורים על אנשים שגדלו בשכונה ועברו פגיעות מיניות על-ידי יהודה משי זהב, אבל בחברה החרדית מטאטאים מקרים כאלה מתחת לשטיח בשם המוסר הדתי".
"כשהתפוצצה הפרשה הזדעזעתי לגלות כמה סיפורים על תקיפות והטרדות מיניות יש עליו, אבל לא הייתי מופתעת - כי ידעתי על זה עוד שנים אחורה", אמרה. "בתור מי שמתמודדת עם השלכות של טראומות מיניות בעצמי, נורא חשוב לי להעלות את הנושא הזה למודעות וחשוב לי לספר מתוך חוויה אישית שיש לזה השלכות וטראומות לכל החיים. חשוב להגדיל את מערכת הענישה ולהעצים מענה רגשי וטיפולי למתמודדים עם טראומות מיניות".