4,118 ישראלים אובחנו עד כניסת שבת כחיוביים לקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות המעודכנים שפורסמו היום בצהריים (שישי). בסך הכול בוצעו מאז חצות כ-59 אלף בדיקות ושיעור החיוביים הזמני להיום עומד על 7% - נתון גבוה מהיומיים האחרונים.
בתי החולים ברחבי הארץ ממשיכים לקלוט חולי קורונה ומספרם עומד כעת על 1,508. 920 חולים מאושפזים במצב קשה – לאחר שאתמול הגיע מספר החולים שמצבם קשה לשיא של 937. מספר המונשמים עומד על 224.
2 צפייה בגלריה
בדיקות קורונה קופת חולים מכבי ירושלים
בדיקות קורונה קופת חולים מכבי ירושלים
בדיקות קורונה בירושלים
(צילום: AFP)
מאז פרוץ המגפה נפטרו בארץ 3,596 חולי קורונה – 19 מהם היום. מתחילת החודש נפטרו בישראל 241 חולי קורונה. ממוצע של יותר מ-30 בכל יום.
משרד הבריאות עדכן עוד כי 15 מאומתים לקורונה ששבו מדרום אפריקה וחמישה מאומתים שככל הנראה נדבקו מהם נבדקים בריצוף מהיר למוטציה הדרום-אפריקנית, בנוסף לבדיקות לכ-200 מגעים שלהם.
"עד כה לא גילו את הווריאנט הדרום-אפריקני בארץ", הבהירו במשרד הבריאות. עוד הודגש כי המוטציות גורמת להדבקה יותר מהירה, אך ככל הנראה לא גורמת לתחלואה יותר קשה.
במקביל, הודיע משרד הבריאות על עוד 117 מקרים חדשים של המוטציה הבריטית - ומספר המאומתים למוטציה הגיע כך ל-147. מתוכם שישה שבוודאות חזרו מחו"ל. על פי משרד הבריאות, "מדובר ברובם בהדבקות בקהילה בישראל, וזה יכול להסביר את העלייה המשמעותית והמהירה בתחלואה".
2 צפייה בגלריה
בדיקות קורונה קופת חולים מכבי ירושלים
בדיקות קורונה קופת חולים מכבי ירושלים
בדיקות קורונה בירושלים
(צילום: AFP)
אתמול אובחנו 7,611 מאומתים חדשים. בסך הכול בוצעו יותר מ-122 אלף בדיקות ביממה החולפת ושיעור החיוביים עמד על 6.2% - נתון דומה לזה של יום רביעי ונמוך מיתר ימי השבוע. בשלושת הימים שקדמו שיעור החיוביים ירד מ-7.8% בתחילת השבוע ל-6.2% אתמול.
בישראל אין היום ערים שמוגדרות ירוקות. הערים שמוגדרות צהובות הן חריש, רמת השרון, אריאל, חדרה, הרצליה, רהט, קריית שמונה, נס ציונה, יקנעם עילית, קריית אונו, הוד השרון, יהוד וכפר סבא. יתר הערים הן כתומות או אדומות.
שר הבריאות יולי אדלשטיין ציין כי "יותר מ-1.7 מיליון ישראלים קיבלו את המנה הראשונה של החיסון, כ-115 אלף מתוכם רק אתמול. מחר אשמח להיות הישראלי השני שמקבל מנת חיסון שנייה, בדרך לשחרור מהנגיף הארור".
הלילה בחצות נכנסו לתוקף הגבלות הסגר המהודק. הסגר המהודק יימשך לכל הפחות שבועיים, אולם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, ציין בריאיון ל-ynet כי "על פי נתוני התחלואה הסגר יכול להיות יותר משבועיים, אבל אני לא מעריך שיהיה יותר מחודש". לדבריו, אף שלא נקבע יעד ליציאה מהסגר המהודק, במשרד הבריאות מקווים למקדם הדבקה נמוך מ-1 ולממדים של 1,000 עד 2,000 נדבקים חדשים ביום. "מקדם ההדבקה הוא המדד המרכזי שנסתכל עליו. אני לא ארצה לראות יותר מ-2,000 מאומתים ביממה", אמר.
במקביל לסגר שנכנס הלילה לתוקפו, אתמול הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על תחילת מבצע החיסונים "חוזרים לחיים", שבמסגרתו עד סוף חודש מרץ כל אזרח מגיל 16 שיבחר להתחסן - יוכל לעשות זאת.
"כחלק מההסכם קבענו שישראל תהווה מדינת מודל, מודל עולמי לחיסון מהיר של מדינה שלמה", אמר נתניהו בהצהרה שמסר אתמול. "בקרוב מאוד, עד סוף מרץ, כל אזרחי ישראל יוכלו להתחסן. נוכל לחבק אחד את השני. בליל הסדר הקרוב, אם לא יהיו הפתעות, נוכל להסב סביב שולחן החג עם סבא וסבתא, וכשנשאל מה נשתנה – התשובה תהיה הכול השתנה".
ההסכם עם פייזר כולל העברת נתונים סטטיסטיים על המתחסנים מקופות החולים, מבלי לפגוע בסודיות הרפואית של האזרחים. ל-ynet נודע כי העסקה נרקמה בעקבות בקשה של ענקית התרופות האמריקנית לקבל את הנתונים הרפואיים של המתחסנים כדי לבחון את השפעות החיסון על אוכלוסיות שונות. ישראל הסכימה להעבירם, אולם מבלי לפגוע בסודיות הרפואית של האזרחים.
הבקשה מטעמה של פייזר הגיעה מאחר שבחברה ידעו שישראל היא מהמדינות הבודדות בעולם שכל ההיסטוריה הרפואית של אזרחיה שמורה במחשבי קופות החולים. גורמים המעורים בנושא אמרו ל-ynet כי הם מעריכים שפייזר הסכימה להקדים את משלוחי החיסונים בתמורה להבטחה ישראלית למסור את הנתונים הסטטיסטיים. על כוונה כזו, כאמור, הצהיר אמש ראש הממשלה נתניהו.