בוטל פסק הדין: פעיל הרשת יוכל להגיש כתב הגנה בתביעת הדיבה של ראש עיריית קריית גת.
בית משפט השלום בתל אביב ביטל את פסק הדין שניתן נגד פעיל הרשת אלירן דהן, במסגרתו חויב לשלם פיצוי בסך 1.1 מיליון שקל לראש עיריית קריית גת, כפיר סויסה, בגין פרסומי לשון הרע נגדו.
פסק הדין המקורי ניתן לפני כשבועיים כ"פסק דין בהיעדר הגנה", לאחר שדהן לא הגיש כתב הגנה במועד שנקבע. לפי ההליך, לאחר שחלפו שלושה שבועות מהמועד שבו היה אמור להגיש את כתב ההגנה, פנה סויסה לבית המשפט בבקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה - ובית המשפט נעתר לבקשה.
בהמשך הגיש דהן בקשה לביטול פסק הדין באמצעות עורכת דינו, מרי אביב. בבקשה נטען כי כתב ההגנה לא הוגש במועד בשל מחלתה של עורכת הדין, עומס עבודה והשלכות תקופת המלחמה.
אחד הסרטונים שהעלה דהן נגד סויסה
(צילום: מתוך האינסטגרם של אלירן דהן)
בית המשפט קיבל את הבקשה וביטל את פסק הדין הקודם, כך שדהן יוכל להגיש את כתב ההגנה ולנהל את ההליך. עם זאת, בשל העיכוב בהגשת כתב ההגנה במועד, חויב דהן בתשלום הוצאות בסך 4,500 שקל. בהחלטתה ציינה השופטת כי "התוצאה של מתן פסק דין נגד בעל דין מבלי שנשמע קולו היא תוצאה קשה".
בכתב ההגנה שהוגש מטעם דהן נטען, בין היתר, כי התביעה שהגיש סויסה היא שימוש לרעה בהליכי משפט. עורכת הדין אביב כתבה כי "התובע עושה שימוש לרעה בהליכי משפט בחוסר תום לב, תוך ידיעה כי לא קמה לו עילה כנגד הנתבע, בניסיון ליצור מאזן אימה ופגיעה בשיח הציבורי, תוך פגיעה בחופש המידע וחופש העיתונות".
עוד נטען כי הפרסומים של דהן נעשו "כחלק מתחקיר עיתונאי, שבמסגרתו הנגיש לציבור מידע שהיה ברשותו והביע ביקורת לגיטימית על התנהלותו של סויסה כדמות ציבורית". לדבריה, מדובר ב"תביעת השתקה בסכום מופרז, כפי שנקבע בפסיקה בהלכת קיבוץ ניר דוד".
עורכי הדין עמית חדד, נועה מילשטיין ונריה מיכאלי, המייצגים את סויסה, מסרו בתגובה: "בית המשפט אמר את דברו ופסק פיצוי של 1.1 מיליון שקל לראש העיר כפיר סויסה אחרי מסע ההשמצות נגדו. נוכח הפצרותיו של הנתבע, וכדי לא לחסום אותו מלהשמיע את דבריו בבית המשפט, הסכים בית המשפט לפנים משורת הדין לתת לו להגיש כתב הגנה למרות שלא טרח לעשות זאת עד כה, וחייב אותו בתשלום הוצאות למר סויסה".
מעו"ד מרי אביב נמסר בתגובה: "הניצחון המשפטי שהושג לאיש התקשורת אלירן דהן בביטול פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה הגיע בעקבות הגנות חזקות בתיק, שהועלו בבקשה לביטול ובכתב ההגנה. יש לציין כי בית המשפט ביטל את פסק הדין לאחר בחינת כתב ההגנה, הטענות שהועלו בו וחומר הראיות המצביעים על סיכויי הגנה גבוהים. כתוצאה מכך בוטל פסק הדין בהיעדר הגנה. ברשותו של אלירן דהן ראיות חזקות המספיקות לביסוס הניצחון בתיק, ואף יש בידיי יסוד סביר להניח שההליך יסתיים בפתיחת חקירה פלילית נגד כפיר סויסה".










