1 צפייה בגלריה
(צילום: אלכס קולומויסקי, הדר יואביאן, שלו שלום)
יממה לפני פתיחת שנת הלימודים, ובתום כעשר שעות של דיונים, הופסק הלילה (בין רביעי לחמישי) המשא ומתן בין ארגון המורים לנציגי משרד החינוך והאוצר - לאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להסכמות. "ישנם פערים כלכליים גדולים", אמר יו"ר ארגון המורים רן ארז בצאתו מהפגישה - והכריז על שביתה.
שר החינוך יואב קיש, שהשתתף במשא ומתן ואף הציע מתווה לתוספת של 2,000 שקלים למורים שהתקבל על ידי הצדדים, ייפגש הבוקר עם ארז. הפגישה הוגדרה על ידי קיש כ"מכרעת" בניסיון של הרגע האחרון למציאת פתרון. צוותי המשא ומתן, לעומת זאת, לא צפויים להיפגש היום.
"אני מכבד את בקשתו של שר החינוך להיפגש בבוקר, אבל אני לא מאמין שיש סיכוי לפתרון", אמר ארז. לאחר הפגישה בין השניים, יפרסם הארגון הנחיות רשמיות למורים לגבי השביתה. ארז ציין כי בין היתר ישנה מחלוקת על גובה תוספת השכר שהארגון דורש עבור גמולי השתלמות. "קיש התאמץ והשתדל, אך המפתח בידי האוצר - והוא לא רוצה", הבהיר.

ארז, שקבע את היממה החולפת כדד-ליין לסיום המשא ומתן המכריע, אמר כי "משרד האוצר מתעקש להפריט את מערכת החינוך ומדבר מגרונם של פורום קהלת. במסגרת זו הם מבקשים להעביר את כל מנהלי בתי הספר והמורים לחוזים אישיים. הם מבקשים לפטר מורים בלי ועדה פריטטית, ואנחנו לא מסכימים לדרישות האלה".
כאמור, קיש הציע מתווה לפתרון שבמסגרתו תינתן תוספת של 2,000 שקלים לכל מורה, ובתמורה אלה ילמדו שעה פרונטלית נוספת. בנוסף, יופחתו להם שלוש שעות פרטניות במקום שש, וההסכם ייחתם למשך שש שנים עם מנגנון הצמדה. תוספת שעה פרונטלית שקולה לתוספת של 2,000 מורים נוספים, דבר שיסייע להתמודד עם מצוקת המחסור במורים. בארגון המורים הסבירו כי הסכם השכר מבחינתם הוא עסקת חבילה הצריכה לכלול את כל המרכיבים, בהם תוספת שכר משמעותית עבור בעלי תפקידים בבתי הספר והסרת הדרישות להעסקה בחוזים אישיים.
פורסם לראשונה: 03:05, 31.08.23