סטודנטים למשפטים באוניברסיטת ג'ורג'טאון היוקרתית בוושינגטון יארחו ביום שלישי הקרוב בקמפוס את המחבל רבחי כראג'ה, שריצה שלוש וחצי שנות מאסר בישראל לאחר שהורשע במעורבות בפיגוע שבו נרצחה הנערה רנה שנרב ז"ל.
האירוע, תחת הכותרת "אסירים פלסטינים: ערב עם פעיל הסטודנטים והאסיר הפוליטי לשעבר", מזמין את המשתתפים "ללמוד על מעצר, מאסר ועינויים במערכת המשפט הצבאית הישראלית, עם ארוחת ערב כלולה". למרות שכראג'ה חבר ב"חזית העממית לשחרור פלסטין" שהוגדרה כארגון טרור על ידי ארה"ב והאיחוד האירופי, האוניברסיטה נמנעת מלבטל את האירוע.
כראג'ה נעצר ב-2019 לאחר שלא דיווח לרשויות על מידע מוקדם שהיה בידיו בנוגע לפיגוע שבו נרצחה שנרב, בזמן שטיילה עם משפחתה במעיין דני. לפי הודאתו בבית המשפט, הוא שמע מחברו קאסם שיבלי על הכוונה שלו ושל שותפיו ל"חזית העממית" לבצע את הפיגוע. שיבלי אף הראה לו תמונות של המעיין שצילם ואמר: "אני הולך להכות שם, מי שיהיה שם יאכל אותה". ימים ספורים לאחר מכן ביצע שיבלי את הפיגוע, שבו גם נפצעו באורח קשה אביה ואחיה של שנרב.
האירוע באוניברסיטה מאורגן על ידי השלוחה המקומית של ארגון "סטודנטים למען צדק בפלסטין", שעומד מאחורי הפגנות פרו-פלסטיניות רבות בקמפוסים בארה"ב. פעילות הארגון אף נאסרה בכמה מהאוניברסיטאות במדינה, כמו קולומביה, בעקבות התבטאויות ותקריות אנטישמיות.
סטודנטים ישראלים ויהודים בג'ורג'טאון פנו לאוניברסיטה בטענה שנוכחותו של כראג'ה בקמפוס מאיימת על תחושת הביטחון שלהם. ג'וליה ווקס וונדרוויל, סטודנטית שנה ב' בפקולטה למשפטים ונשיאת ארגון Zionists at Georgetown Law, אמרה כי "מדובר בהמשך ישיר לפעולות קודמות של הארגון, שתומך בחמאס ומנסה לפגוע במשמעות השואה".
היא פנתה להנהלת הפקולטה בדרישה לבטל את האירוע, אך לדבריה, דיקן הסטודנטים פרופ׳ מיץ' ביילין השיב לה כי "הנושא בבחינה" ובפועל לא ננקטה אף פעולה מצד ההנהלה. האוניברסיטה לא הגיבה לפניית ynet והאירוע צפוי להתקיים במועדו.
אוניברסיטת ג'ורג'טאון נחשבת לאחד ממוסדות הלימוד היוקרתיים ביותר בארה"ב, במיוחד בתחומי ממשל, יחסים בינלאומיים ומשפטים. היא מתחרה עם הרווארד על תואר האוניברסיטה שהוציאה מתוכה את מספר הבוגרים הגדול ביותר שמכהנים במשרות בכירות בממשל האמריקני.
בין בוגריה הבולטים: הנשיאים לשעבר ביל קלינטון ולינדון ג'ונסון, בני משפחת טראמפ - איוונקה, אריק וטיפאני - וכן עבדאללה מלך ירדן, ראש ממשלת לבנון לשעבר סעד אל-חרירי, והשחקן ההוליוודי בראדלי קופר. גם השגריר שלמה ארגוב ז"ל, שניסיון ההתנקשות בו הוביל לפריצת מלחמת לבנון הראשונה, נמנה עם בוגרי המוסד.
האוניברסיטה גם הוזכרה לא פעם בסדרות טלוויזיה מצליחות, כשבין בוגריה הפיקטיביים אפשר למצוא את צ'ארלי יאנג מ"הבית הלבן", עורכי הדין אלישיה פלורק וויל גארדנר מהסדרה "האישה הטובה", אוליביה פופ מ"סקנדל" והארמון ראב מ-"JAG".
לא מדובר במקרה ראשון שבו סטודנטים פרו-פלסטינים בפקולטה למשפטים בג'ורג'טאון מארגנים אירועים שנויים במחלוקת. שבועות ספורים לאחר מתקפת 7 באוקטובר, התקיים בקמפוס אירוע עם הסופר הפלסטיני מוחמד אל-כורד, שבמהלכו כינה את חמאס "תנועת שחרור" ותיאר את מתקפת הטרור הרצחנית שלה כ"טקטיקת התנגדות".
אל-כורד, שנבחר על ידי מגזין "טיים" לאחד מ-100 האנשים המשפיעים של שנת 2021, אמר באותו אירוע כי הזעם העולמי על מתקפת 7 באוקטובר הוא למעשה "משבר דיסקרסיבי" שנוצר על ידי "תעמולה ציונית" כדי "לשבש" את ההתנגדות לקולוניזציה הציונית של פלסטין. ללקיחת בני הערובה לדבריו היו "סיבות פוליטיות טובות", ו"בניגוד לדמיון הפופולרי במערב - החטופים זוכים ליחס טוב יחסית, מקבלים שמלות יפות ואוכל טוב".
סטודנטים יהודים באוניברסיטה מציינים כי האנטישמיות בקמפוס נמצאת במגמת עלייה מאז פרוץ המלחמה בעזה, וכי האירוע המתוכנן עם כראג'ה רק מעמיק את תחושת הפחד בקמפוס. "זה כבר לא עניין של חופש ביטוי, אלא של הסתה ואיומים ישירים על סטודנטים יהודים", אמרה ווקס וונדרוויל. "מישהו צריך סוף סוף לעשות משהו בנידון".
חשש בהרווארד: ממשל טראמפ יפגע בזכויות עובדים
ומהצד השני של המתרס, איגוד הסטודנטים של הרווארד משך תלונה על פגיעה בזכויות עובדים מחשש למהלכים של ממשל טראמפ. האיגוד הסיר את התלונה שהגיש נגד האוניברסיטה, בטענה כי זו פגעה בזכויות עובדים, מתוך דאגה שהממשל החדש "ינצל את המקרה כדי להחליש הגנות רחבות יותר על עובדים".
התלונה, שהוגשה במאי האחרון, טענה כי הרווארד עקבה באופן לא-חוקי אחרי עובדים במהלך מחאת הסטודנטים הפרו-פלסטינית באביב ומנעה מהם ייצוג בהליכים משמעתיים. בדרך כלל, תלונות מסוג זה נבחנות על ידי הוועדה הלאומית ליחסי עבודה (NLRB), הגוף הפדרלי האמון על אכיפת חוקי העבודה בארה"ב והגנה על זכויות עובדים במקומות עבודה. אם הוועדה קובעת כי אכן חלה פגיעה בזכויות, היא יכולה להורות על צעדים מתקנים נגד המעסיק.
אולם ב-10 בינואר, ימים ספורים לפני כניסתו של טראמפ לבית הלבן, החליט כאמור האיגוד להסיר את התלונה מתוך חשש שהרכב הוועדה ישתנה באופן שיפגע בעובדים במקום להגן עליהם. "אין לנו דרך לדעת אילו זכויות שעליהן הגנה הוועדה במשך שנים עלולות להימחק", אמרו בארגון. "לכן, מתוך זהירות, נמנענו מהצגת הסוגיה במצב הנוכחי".
החשש גבר לאחר שטראמפ פיטר מיד עם כניסתו לתפקיד את חברת הוועדה גווין וילקוקס ואת היועצת המשפטית של הוועדה ג'ניפר אברוצו – צעד חסר תקדים שהותיר אותו ללא קוורום, כלומר, ללא המספר המינימלי של חברים הדרוש לקיום דיונים וקבלת החלטות. כתוצאה מכך, הוועדה הפכה משותקת, "ולא ניתן היה לצפות כיצד תכריע במקרים דומים בעתיד", ציינו בארגון הסטודנטים של הרווארד.