מיד אחרי שניצח בבחירות לנשיאות ב‑2016, אמר דונלד טראמפ כי אחוזת מאר‑א‑לאגו, שאותה הפך לביתו הרשמי בפאלם ביץ', תשמש כ״בית הלבן החורפי״ (Winter White House). זה גם המקום שבו הוא נפגש אמש (שני) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. טראמפ אולי שמח להיבחר לנשיא, פעמיים, אבל נראה שאינו מעוניין לבלות את כל זמנו בוושינגטון הקרה - ולא בשמש של פלורידה.
ואכן, כבר בשנה הראשונה לכהונתו ב‑2017 בילה טראמפ עשרות ימים במאר-א-לאגו, הרבה יותר מכל נכס אחר שלו. צילומים שלו ושל ראש ממשלת יפן, שינזו אַבה, מנהלים דיון בענייני ביטחון סביב שולחן ארוחת ערב במועדון, כשמסביב אורחים ומלצרים, הפכו לסמל לכאוס ולערבוב בין פרטי לנשיאותי. ב-100 הימים הראשונים בקדנציה השנייה שלו היה טראמפ במאר-א-לאגו 31 ימים - כמעט שליש מהתקופה. גם את סוף 2025 ותחילת 2026, הסילבסטר, הוא מבלה באחוזה.
טראמפ ונתניהו בכניסה לאחוזת מאר-א-לאגו
(צילום: רויטרס )

7 צפייה בגלריה
אחוזת מאר א-לאגו של דונלד טראמפ בפלורידה
אחוזת מאר א-לאגו של דונלד טראמפ בפלורידה
מאר-א-לאגו, במבט ממעוף הציפור. הבנייה הושלמה לפני כמעט 100 שנה
(צילום: רויטרס)
7 צפייה בגלריה
רה"מ בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפגישתם במאר-א-לאגו
רה"מ בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפגישתם במאר-א-לאגו
טראמפ ונתניהו בכניסה לאחוזה
(צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ)
אומנם הביטוי Winter White House לא ממש הצליח לחדור לז׳רגון, אבל טראמפ הרגיל את האמריקנים שהוא נמצא במאר-א-לאגו לפחות 10% מזמנו כנשיא, ונראה שאין שום דבר שהם יכולים לעשות בעניין. מנהיגים עולמיים שהיו רגילים לנסוע לוושינגטון ולהיפגש עם נשיא ארה״ב בבית הלבן למדו להגיד לטייסים שלהם לכוון לפאלם ביץ׳, פלורידה.
טראמפ קנה את האחוזה ב‑1985 בסכום שמוערך בסביבות 7–10 מיליון דולר בסך הכול (בית, ריהוט ורצועת חוף), ובה השקיע עוד כ‑10 מיליון דולר בשיפוצים. ב‑2022 העריך מגזין "פורבס" את שווי האחוזה בכ‑350 מיליון דולר, בעוד מתווכים ואנליסטים שונים מדברים על טווח אפשרי של כ‑300–500 מיליון דולר. מרבית עליית הערך החדה משויכת לתפקיד אותו מחזיק בעל הבית. בכל זאת, נשיא ארה״ב.
באחוזת מאר-א-לאגו יש יותר מ-120 חדרים בשטח של כ-5,800 מ״ר. היא נמצאת בין האוקיינוס האטלנטי ללגונת Lake Worth – ומכאן השם הספרדי Mar‑a‑Lago, "ים‑אל‑אגם". יש בה חוף פרטי ומנהרה שמובילה אליו, בריכות שחייה, מגרשי טניס וקריקט, ספא וחדר כושר, ומרכז אירועים עם אולם נשפים ענקי, שטראמפ רוצה להעתיק לבית הלבן בעלות של 400 מיליון דולר.
7 צפייה בגלריה
אחוזת מאר-א-לאגו של דונלד טראמפ
אחוזת מאר-א-לאגו של דונלד טראמפ
5,800 מ"ר, יותר מ-120 חדרים. השם: מספרדית
(צילום: Steve Helber, AP)
7 צפייה בגלריה
אחוזת מאר א לאגו
אחוזת מאר א לאגו
דמי ההצטרפות: מיליון דולר
(צילום: AP Photo/Jen Golbeck)
7 צפייה בגלריה
נשיא ארה"ב ארצות הברית דונלד טראמפ מסיבה האלווין ליל כל הקדושים מאר-א-לאגו מרקו רוביו
נשיא ארה"ב ארצות הברית דונלד טראמפ מסיבה האלווין ליל כל הקדושים מאר-א-לאגו מרקו רוביו
טראמפ בחגיגת ליל כל הקדושים באחוזתו, עם מזכיר המדינה רוביו
(צילום: REUTERS/Elizabeth Frantz)
האחוזה נבנתה בשנות ה‑20 של המאה ה‑20, והושלמה ב‑1927, עבור המיליונרית מרג׳ורי מריווד'ר פוסט ובעלה אדוארד הוטון. לאחר מותה הורישה פוסט את המקום לממשל הפדרלי, מתוך כוונה שאכן ישמש כ"בית לבן חורפי", אבל הממשלה ויתרה עליו בשל עלויות תחזוקה גבוהות והנכס נמכר חזרה לשוק הפרטי. טראמפ רכש כאמור את האחוזה ב‑1985, הפך אותה בשנות ה‑90' ממעון פרטי למועדון יוקרתי, תוך שהוא ממשיך להתגורר בה.
הדירה במגדל טראמפ בניו יורק משמשת אותו רק כשהוא מבקר בעיר, מה שקורה בעשור האחרון פחות ופחות. השנים האחרונות הפכו את מאר‑א‑לאגו גם למכונת מזומנים. מעבר להכנסות מהמועדון עצמו, טראמפ נהנה מנוכחותו הקבועה בחדר האוכל ובחללי האירוח, שמושכת חברים ואורחים שמשלמים מחירים גבוהים על החברות ועל האירועים במקום.
בשנים הראשונות עמדו דמי ההצטרפות למועדון (לא כולל דמי חבר שנתיים) סביב 200 אלף דולר, ירדו לתקופה ל‑100 אלף, ושבו ל‑200 אלף אחרי בחירתו לנשיא ב‑2016. ב‑2024 נרשמה קפיצה נוספת, כשדמי ההצטרפות הועלו מ‑700 אלף דולר למיליון דולר, עם דמי חבר שנתיים בסביבות 20 אלף דולר. אורחים של חברים יכולים להתאכסן בחדרים במועדון, והערכות שונות מדברות על מחירים שיכולים להגיע לכ‑2,000 דולר ללילה בסוויטות יוקרתיות בזמן אירועים. השירות החשאי והממשל הפדרלי משלמים גם הם עבור חדרים לסוכנים ולאנשי צוות.
7 צפייה בגלריה
מקסוול ואפשטיין לצד מלניה ודונלד טראמפ. הנערה שוכנעה לעסות את "חבר ותיק ועשיר" במועדון של הנשיא לעתיד
מקסוול ואפשטיין לצד מלניה ודונלד טראמפ. הנערה שוכנעה לעסות את "חבר ותיק ועשיר" במועדון של הנשיא לעתיד
מקסוול ואפשטיין לצד מלניה ודונלד טראמפ. הנערה שוכנעה לעסות את "חבר ותיק ועשיר" במועדון של הנשיא לעתיד
(צילום: Davidoff Studios Photography/Getty Images)
7 צפייה בגלריה
ארה"ב ניו יורק עורכי דין ומתלוננות נגד ג'פרי אפשטיין עדות בית משפט וירג'יניה ג'ופרה
ארה"ב ניו יורק עורכי דין ומתלוננות נגד ג'פרי אפשטיין עדות בית משפט וירג'יניה ג'ופרה
וירג'ינה ג'ופרה, שנאבקה באפשטיין עד ששמה קץ לחייה
(צילום: רויטרס)
אחוזת מאר-א-לאגו משמשת גם כמוקד לאירועי התרמה רפובליקניים וערבי גאלה יקרים, שהכנסותיהם זורמות הן לגופים פוליטיים והן לחברות שבבעלות טראמפ. בבחירות 2024 שימשה האחוזה כמרכז הקמפיין של טראמפ - שם עקב אחר תוצאות הבחירות, שם נשא את נאום הניצחון, ומשם נוהלה עיקר עבודת המעבר לכהונה השנייה.
אחוזת מאר‑א‑לאגו מוכרת גם כמקום שבו, בקיץ 2000, ניגשה גיליין מקסוול, אז בת זוגו של איל ההון הפדופיל ג'פרי אפשטיין, לווירג׳יניה ג׳ופרה (אז וירג׳יניה רוברטס), נערה בת 16 שעבדה בחדרי ההלבשה של הספא. היא שכנעה אותה להגיע לביתו של "גבר עשיר שהוא חבר ותיק במועדון", כדי לעשות לו עיסוי.
באותו ערב נסעה ג׳ופרה לכתובת שמקסוול נתנה לה, גם בפאלם ביץ', ופגשה לראשונה את אפשטיין, בדרך להיות הקורבן המפורסם ביותר של עבריין המין ששם קץ לחייו בכלא ב-2019. ג'ופרה הפכה לאחד מסמלי המאבק נגד אפשטיין, אך באפריל השנה שמה קץ לחייה. "היא הייתה קורבן לחיים ארוכים של סחר וניצול מיני. היא הייתה לוחמת אמיצה במאבק נגד ניצול מיני ובסחר למטרות מין. נתגעגע אליה מאוד", מסרה משפחתה לאחר מותה.