ראש השב"כ רונן בר העביר היום (שבת) חוות דעת לבית המשפט, שלפיה ניתן לשחרר את נגד המילואים מאמ"ן ארי רוזנפלד, שנאשם בפרשת המסמכים הסודיים, למעצר בית. לפי חוות הדעת, ניתן לעשות זאת תוך הטלת תנאים מגבילים על רוזנפלד, שבאמצעותם יוכל השב"כ לוודא שלא יודלפו מידעים ביטחוניים מכיוונו.
עוד כותב בר בחוות דעתו כי הסיכון שרוזנפלד יפעל להוציא מידעים חדשים פחת - והוא ממליץ להפגישו עם רכז שב"כ כדי שיוכל להעריך את מידת המסוכנות להדלפה.
אחרי קבלת עמדת שב"כ, פנתה הפרקליטות לבית המשפט וביקשה ממנו להורות גם לגורמי הצבא להעביר התייחסות. בדיון שנערך ביום שלישי האחרון במחוזי בתל אביב, הורה בית המשפט לפרקליטות להעביר את עמדת שב"כ ושב"ס. הפרקליטות, שטענה בדיון כי אין מקום לשקול מחדש את שחרורו של רוזנפלד, כתבה הערב לבית המשפט: "המבקשת סבורה כי יש מקום לקבל את התייחסות גורמי הצבא בטרם גיבוש עמדתה. לפיכך, בית המשפט מתבקש בזאת להורות על קבלת התייחסות משלימה מגורמי הצבא".
עורכי דינו של רוזנפלד, אורי קורב, סיון רוסו ויהושע למברגר, מסרו בעקבות חוות הדעת כי "המשך החזקתו במעצר מסכנת אותו אישית ופוגעת קשות באמון ובביטחון הציבור בשל העוול הממושך הנגרם לו. חוות הדעת של השב"כ מצטרפת לחוות הדעת של ד"ר נמרוד שני, מומחה קליני, שבדק את ארי וקבע נחרצות כי אין סיכון ממשי שיחזור על מעשיו".
השלושה ציינו כי רוזנפלד נפגש במהלך החודשיים האחרונים עם חברי כנסת, שרים והן עם אסירים, "לרבות מרגל ששוהה עמו בתאו". לדבריהם, "בכל המפגשים הללו - לא היה ולו חשש קל שימסור להם מידע. מצבו הנפשי של ארי לא טוב, וכל רגע חשוב. ארי עבר בדיקת פוליגרף של השב"כ בהצלחה, התחרט על הדרך שבה פעל וברור כי לא נשקפת ממנו כיום כל מסוכנות. הגיע הזמן לשחררו הביתה".
לפני כשבועיים וחצי הותר לפרסום שמו של רוזנפלד, שנאשם בפרשה לצד דובר ראש הממשלה לעניינים ביטחוניים אלי פלדשטיין. ההחלטה לפרסם את שמו הגיעה לאחר שהוא ביקש בעצמו לפרסם את זהותו. בדיון שהתקיים אז בבקשה להסיר את צו איסור הפרסום משמו הוא אמר: "אני לא מבין למה אני במעצר, טעיתי בדרך שבה פעלתי, לעולם לא אעשה זאת שוב. מכתימים את שמי ואני לא יכול להגן על שמי הטוב".
בדיון האחרון, כאמור, נציגת הפרקליטות עו"ד עדי ארד אמרה כי אין מקום לשקול מחדש את שחרור רוזנפלד ממעצר אחרי החלטת בית המשפט העליון שבה נדחה ערעורו, ואף אמרה כי יש "התבטאויות" שלו במהלך החקירה על אפשרות שימשיך לבצע עבירות.
דברים אלו עוררו התפרצות נזעמת מצד סנגורו של רוזנפלד, עו"ד קורב, שטען כי מדובר בשקר. "זה שאת אומרת דברים שקריים כאלה בבית משפט זה בושה וחרפה", אמר הסנגור בזעם, והשופט עלאא מסארווה התערב: "יש בפניי את כל החומרים, אני יודע מה נכון ומה לא".
במהלך הדיון הציג הסנגור מסמך שהוא למעשה מכתב מיו"ר ועדת חוץ וביטחון בכנסת יולי אדלשטיין, שמתייחס לעמדה לכאורה של ראש השב"כ, שלפיה לא נשקפת מרוזנפלד מסוכנות. קורב טען כי העמדה הזו מהווה "שינוי נסיבות דרמטי" שמצדיק את הבקשה לעיון חוזר. המסמך לא הוצג לנוכחים, אלא רק לשופט, שבהחלטתו בתום הדיון, כאמור, הורה לפרקליטות להעביר התייחסות ביחס לאותו מכתב של אדלשטיין בנוגע לחוות דעת של השב"כ. הוא קבע כי ייערך דיון נוסף לאחר הבירורים שתערוך הפרקליטות.